20/01/2019 02:06:36
13.4.2010

Στον «πάγο» η πράσινη ανάπτυξη

Στον «πάγο» η πράσινη ανάπτυξη - Media

Οι υποσχέσεις για την Πράσινη Ανάπτυξη και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, μπαίνουν στον πάγο με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, καταγγέλλει η Greenpeace.

Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση «τα ελληνικά νοικοκυριά, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, θα συνεχίσουν να πληρώνουν ένα αδικαιολόγητα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους για ψύξη και θέρμανση, αφού οι προτεινόμενες επιστροφές φόρου για δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας κρίνονται αναποτελεσματικές».

Στη σχετική διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπεται επιστροφή φόρου μόλις 10% και μάλιστα με πλαφόν τα 600 ευρώ για δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας, ποσό που η Greenpeace, χαρακτηρίζει ανεπαρκές και εκτιμά ότι θα αποθαρρύνει εκατομμύρια ιδιοκτήτες από το να επιλέξουν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια τους σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, «η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία για την πράσινη ανάπτυξη ή μια δικαιολογία για να μπουν οι προεκλογικές εξαγγελίες γι αυτήν στον πάγο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.