14/12/2019 12:59:38

Ελεύθεροι δυο αστυνομικοί για το κύκλωμα ναρκωτικών

Ελεύθεροι δυο αστυνομικοί για το κύκλωμα ναρκωτικών - Media

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών μετά την απολογία τους ενώπιον της δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

 
Πρόκειται για υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Πλ. Δημοκρατίας και τον διοικητή του ίδιου Τμήματος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση και της κατάχρησης εξουσίας. Ο πρώτος φέρεται ότι συνέλαβε καθ' υπόδειξιν του κυκλώματος αλλοδαπό για διακίνηση ηρωίνης, ενώ σε παρόμοια υπόθεση εμπλέκεται και ο δεύτερος.
 
Απολογούμενοι οι δύο αστυνομικοί φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσαν υπηρεσιακά καθήκοντα.
 
Εισαγγελέας και ανακρίτρια, με σύμφωνη γνώμη, τους άφησαν ελεύθερους. Στον υπαρχιφύλακα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ ο αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων.
 
Την ίδια ώρα, απολογήθηκε κι ένας δικηγόρος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
 
Ήδη για την παραπάνω υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο διοικητές τής δίωξης ναρκωτικών Βόλου και Αγρινίου και δύο αρχιφύλακες. Τις επόμενες μέρες θα λογοδοτήσει ενώπιον της ανακρίτριας κι ένας αξιωματικός που παλιότερα υπηρετούσε στη δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και φέρεται να έπαιρνε «μίζα» από τα μέλη του κυκλώματος.
 
Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά για το παραπάνω κύκλωμα προφυλακίστηκαν μέχρι στιγμής 22 άτομα, μεταξύ αυτών δύο Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών που φέρονται ως «ηγετικά στελέχη» της εγκληματικής οργάνωσης.
 
Για την παραπομπή τους ή όχι σε δίκη θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.