search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Ισόβια για τους χρήστες καλάσνικοφ

25.01.2013 17:01
Ισόβια για τους χρήστες καλάσνικοφ - Media

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τον Κώδικα περί Ναρκωτικών, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων την δυνατότητα επιβολής ποινών ισόβιας κάθειρξης στους δράστες ληστειών που χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό.

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τον Κώδικα περί Ναρκωτικών, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες διατάξεις, μεταξύ των οποίων την δυνατότητα επιβολής ποινών ισόβιας κάθειρξης στους δράστες ληστειών που χρησιμοποιούν καλάσνικοφ ή άλλο βαρύ οπλισμό. Παράλληλα, με ποινές κάθειρξης τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες και άλλο οπλισμό.
 
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης  το θεσμό του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, την επιβολή χρηματικών ποινών σε δωροδοκηθέντες υπαλλήλους, αλλά και την  επιβολή μεγαλύτερων ποινών σε αδικήματα με ρατσιστικό κίνητρο.
 
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κώδικα, εξορθολογίζεται η ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων, δίνεται έμφαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών και όχι στην ποινική καταστολή, ενώ, για τους κατ' επάγγελμα εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ οι ποινικές κυρώσεις θα είναι αυστηρότερες, αφού, δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας.
 
Επίσης, με διαδικασίες εξπρές θα εκδικάζονται, πλέον, οι υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (ΔΕΚΟ, κρατικών τραπεζικών υπαλλήλων, κ.λπ.), ενώ, προβλέπεται η υποχρεωτική επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλάσιο του ωφελήματος που αποκομίζουν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί-υπάλληλοι από παράνομη συναλλαγή.
 
'Αλλη διάταξη του νομοσχεδίου συνιστά επιβαρυντική περίπτωση – κατά την επιμέτρηση της ποινής – η τέλεση εγκλημάτων που διαπράττονται από μίσος, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού, ενώ, προβλέπεται η δυνατότητα αναψηλάφησης της δίκης ενώπιον των ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, σε περίπτωση ευδοκίμησης προσφυγής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 
Σύμφωνα με άλλη παράγραφο του νομοσχεδίου, ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπασχολήσει τον εργαζόμενο που απέλυσε, εφόσον η απόλυσή του κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική από τα δικαστήρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:55