search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:48
MENU CLOSE

Εκατόμβη νεκρών στη Βραζιλία από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο

27.01.2013 18:45
Εκατόμβη νεκρών στη Βραζιλία από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο - Media

Στις φλόγες τυλίχθηκε κέντρο διασκέδασης  όπου βρίσκονταν πάνω από 2.000 άνθρωποι στην πόλη Σάντα Μαρία στη νότια Βραζιλία το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 232 νεαρά άτομα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε κέντρο διασκέδασης  όπου βρίσκονταν πάνω από 2.000 άνθρωποι στην πόλη Σάντα Μαρία στη νότια Βραζιλία το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 232 νεαρά άτομα.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο ταγματάρχης Γκέρσον ντα Ρόζα Φερέιρα, επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, τα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, καθώς πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ επέστρεψε, εν τω μεταξύ, εσπευσμένα από το Σαντιάγο της Χίλης, όπου συμμετείχε στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC).

Επισκέπτεται μαζί με υπουργούς της κυβέρνησης επιζώντες της τραγωδίας που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Σάντα Μαρία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46