search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:55
MENU CLOSE

Πούλιτζερ στο… διαδίκτυο

13.04.2010 15:28

Στη διαδικτυακή μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική οργάνωση, ProPublica απονεμήθηκε τη Δευτέρα βραβείο Πούλιτζερ ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Στη διαδικτυακή μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική οργάνωση, ProPublica απονεμήθηκε τη Δευτέρα βραβείο Πούλιτζερ ερευνητικής δημοσιογραφίας.

«Οι Θανατηφόρες Επιλογές στο Μεμόριαλ», είναι το όνομα του άρθρου που χάρισε το πολυπόθητο βραβείο στην διαδικτυακή οργάνωση και αφορούσε στους αμφιλεγόμενους θανάτους ασθενών στο ομώνυμο ιατρικό κέντρο της Νέας Ορλεάνης μετά την επέλαση του τυφώνα Κατρίνα.

Μάλιστα, το άρθρο του Σέρι Φινκ, σε συνεργασία με το ένθετο περιοδικό Magazine των New York Times, αποτέλεσε την πρώτη βράβευση με Πούλιτζερ μίας δημοσιογραφικής οργάνωσης που συνεργάζεται με εφημερίδες.

Ακόμη, για πρώτη φορά Πούλιτζερ απονεμήθηκε και σε διαδικτυακό ιστότοπο. Η σελίδα www.sfgate.com της San Fransisco Chronicle και πιο συγκεκριμένα ο Mark Fiore, βραβεύτηκαν για το καλύτερο σκίτσο για editorial εικονογράφηση.

Στα φετινά Πούλιτζερ διέπρεψε η εφημερίδα Washington Post, η οποία απέσπασε τέσσερα από τα βραβεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:55