search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Κάθε μήνα και φόρος

28.01.2013 08:09
Κάθε μήνα και φόρος - Media

Ένα φόρο κάθε μήνα θα πληρώνουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι ιδιοκτήτες ακινήτων την ίδια ώρα που ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να τους πληρώσει.

Ένα φόρο κάθε μήνα θα πληρώνουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι ιδιοκτήτες ακινήτων την ίδια ώρα που ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να τους πληρώσει.
 
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου όσοι φορολογούμενοι έλαβαν τον Δεκέμβριο τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία τις δυο δόσεις του φόρου, ενώ η τρίτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο όπου θα ξεκινήσει και η αποστολή του ΦΑΠ του 2012. Επίσης μέχρι τον Μάιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν τις υπόλοιπες δόσεις από το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια και τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου.
 
Το σχέδιο για τον νέο φόρο στα ακίνητα θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα ωστόσο με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα. Αναλυτικά το 54% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους, ενώ το 32% δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι. 

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, όσοι αδυνατούν να πληρώσουν θα προσπαθήσουν να δανειστούν χρήματα και να πουλήσουν τα ακίνητά τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα τα αφήσουν να τα κατάσχει το Δημόσιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59