search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:03
MENU CLOSE

Με το όνομα Μακεδονια στην προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τα Σκόπια

13.04.2010 16:34

Την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» (Macedonian Chairmanship 2010), κατά την διάρκεια που η ΠΓΔΜ

Την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» (Macedonian Chairmanship 2010), κατά την διάρκεια που η ΠΓΔΜ

θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της  Ευρώπης (το εξάμηνο Μάιος – Νοέμβριος), ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντίνιο Μιλόσοσκι, που ανακοίνωσε τη σχετική σκοπιανή πρόθεση, πρόσθεσε ότι αναμένει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της Ελλάδας για την χρησιμοποίηση της ονομασίας αυτής από την πλευρά των Σκοπίων.

Ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την πρόθεση αυτή της ΠΓΔΜ, και πρόσθεσε ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας δεν πρέπει να επισκιάσει την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που από τον ερχόμενο Μάιο θα αναλάβει η ΠΓΔΜ.

Από ελληνικής πλευράς, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι γνωρίζουν για την πρόθεση αυτή της ΠΓΔΜ και πρόσθεσαν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες και κινήσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η ΠΓΔΜ επιχειρεί να αποκαλέσει την προεδρία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως «μακεδονική» για λόγους εντυπώσεων, διότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αποκαλούμενη συνταγματική ονομασία της χώρας, καθώς η χώρα έχει ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την ονομασία που χρησιμοποιείται στον  ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς, ως “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59