search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:18
MENU CLOSE

Λάρισα: Αστυνομία και ΜΑΤ «σταμάτησαν» το κομβόι των αγροτών

28.01.2013 17:19
Λάρισα: Αστυνομία και ΜΑΤ «σταμάτησαν» το κομβόι των αγροτών - Media

Αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα  εμπόδισαν το κομβόι των αγροτών που ήθελαν να απρατάξουν τα τρακτέρ τους στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών.

Αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα  εμπόδισαν το κομβόι των αγροτών που ήθελαν να απρατάξουν τα τρακτέρ τους στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ (οδικός άξονας Πατρών – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων).

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αγρότες να ζητούν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνεδρίασή τους προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
Η κινητοποίηση πάντως είναι σημαντική καθώς τα τρακτέρ ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Οι αγρότες πάντως φαίνονται διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στη χθεσινή συνάντησή τους στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, αφού φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε «αφανισμό», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Στην Αθήνα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ,  Φώτη Κουβέλη από τον οποίο έλαβαν την «δέσμευση» ότι «τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις».

Η «ατζέντα» των επαφών των αγροτών περιλαμβάνει συναντήσεις σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16