search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:20
MENU CLOSE

Άστεγος στη Χίο ζούσε τρώγοντας σκυλοτροφές…

30.01.2013 12:44
Άστεγος στη Χίο ζούσε τρώγοντας σκυλοτροφές... - Media

Μια τραγική ανθρώπινη ιστορία ήρθε στο φως στη Χίο, όταν εντοπίστηκε άστεγος που τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί…

Μια τραγική ανθρώπινη ιστορία ήρθε στο φως στη Χίο, όταν εντοπίστηκε άστεγος που τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί…

Ο35χρονος Έλληνας άστεγος νεόπτωχος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.politischios.gr, τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί στο άθλιο υπόγειο εγκαταλειμμένης νεοκλασσικής οικίας στην οδό Θεοπόμπου αρ. 5 στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Εκεί είχε βρει καταφύγιο από τότε που εγκατάλειψε τον Οίκο Αγάπης στο Νεχώρι.
 
Σανίδα σωτηρίας για το νεαρό αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Χίου Πέτρου Περρίκου, που παραξενεύτηκε από το φώς που τρεμόπαιζε στο υπόγειο του εγκαταλειμμένου σπιτιού.
 
Στην αρχή δεν υποψιάστηκε τίποτα, αλλά όταν είδε ότι το φαινόμενο συνεχιζόταν αποφάσισε να επέμβει. Με τη συνοδεία της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι και αυτό που αντίκρισαν τους άφησε άφωνους. Ο νεαρός ήταν σε οικτρή κατάσταση, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και αφού τον περιποιήθηκαν αποφάσισαν να τον μεταφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε ένα χώρο φιλοξενίας και στη συνέχεια να ενημερώσουν τους οικείους του στην Αθήνα.
 
Δύο μέρες αργότερα με τη συνοδεία της Ασφάλειας και κοινωνικής λειτουργού του δήμου τον μετέφεραν στο γηροκομείο της Λεμονιάς, όπου ζει πλέον με ανθρώπινες συνθήκες.
 
Η οικογένεια του προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά αυτός προτίμησε να παραμείνει στη Χίο λέγοντας ότι τώρα περνάει καλά και δεν θέλει να επιστρέψει στον χώρο που τον πληγώνει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:20