19/04/2019 10:22:33
14.4.2010

Η λευκή ποδιά στη Βουλή...

Η λευκή ποδιά στη Βουλή... - Media

Στάση εργασίας  από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν  την Πέμπτη 14 Απριλίου, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την πρώτη συντονισμένη έκφραση της διαμαρτυρίας του κλάδου μετά τις μαζικές περικοπές των εφημεριών της περασμένης περιόδου και κρίνεται απολύτως σκόπιμη δεδομένου ότι κανένα από τα προϋπάρχοντα προβλήματα δε φαίνεται να έχει αντιμετωπιστεί ,στο μεταξύ, με τρόπο ουσιαστικό και οριστικό. Τρία εξ αυτών, προβληματίζουν ιδιαίτερα τους γιατρούς του δημοσίου:

Α. Σε πολλά νοσοκομεία οι εφημερίες του Δεκεμβρίου 2009 παραμένουν απλήρωτες και τίποτα δε διασφαλίζει την ομαλή ροή των οικονομικών διεκπεραιώσεων του ΥΥΚΑ ,στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον.

Β. Το φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει βάναυσα κάποια σημαντικά κεκτημένα τους (στο πλαίσιο της συλλογικής τους σύμβασης) και

Γ. Το προβληματικό καθεστώς εφημεριών έχει ανεβάσει το «δείκτη επικινδυνότητας» των διαγνώσεων, της νοσηλείας και της περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. Κοινώς, αν δε γίνει κάτι άμεσα, θα φάει η μύγα στον «Ευαγγελισμό» σίδερο και το κουνούπι στον «Ερυθρό Σταυρό», ατσάλι…

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και στην υπόλοιπη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.