search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:37
MENU CLOSE

Τριάντα πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

30.01.2013 16:53
Τριάντα πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας - Media

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 35 προσαγωγές από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 35 προσαγωγές από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 
Μεταξύ των προσαχθέντων βρισκόταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και από τα επεισόδια 8 άτομα μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και των Ερυθρό Σταυρό με τραύματα στο κεφάλι και αναπνευστικά προβλήματα
 
Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν κάνει συμβολική κατάληψη στον 8ο όροφο του υπουργείου απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στα όσα δήλωσε την Τρίτη για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο «οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων».
 
Στον ίδιο όροφο με τα μέλη του ΠΑΜΕ βρισκόταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όταν οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από το κτήριο η αστυνομία τους απέκλεισε μέσα στη στοά του υπουργείου κάνοντας και χρήση χημικών.


 
Οι 35 προσαχθέντες, αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έξω από την οποία εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Στη ΓΑΔΑ έφτασε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία μίλησε με τον Αττικάρχη Ιωάννη Δικόπουλο καθώς και στα συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΠΑΜΕ: Άμεση απελευθέρωση – Κλιμάκωση των αγώνων

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ ζητά να αφαιθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες και σημειώνει:
 
«Η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.
 
Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους. Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικάτο να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο αποφασιστικά την κυβερνητική βίας και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους».

Κεδίκογλου: Τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά από την κυβέρνηση

«Η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδικάζοντας την συμβολική κατάληψη των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο.
 
«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Βρούτσης: Οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας.
 
»Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής
 
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής
με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας».

Ο κυβερνητικός αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ασκηθεί αστυνομική βία και σε βάρος των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Καραγιαννίδη Χρήστου και Μπάρκα Κώστα, παρότι δήλωσαν την ιδιότητά τους.

Είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
 
ΚΚΕ: Να αφεθούν όλοι ελεύθεροι

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για ωμή βία των ΜΑΤ και μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
 
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ. Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. 

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι».

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτες οι προσαγωγές

«Απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τις προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ στη ΓΑΔΑ και τονίζει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές όπως αυτές που ακολουθεί η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, αντιθέτως τα εντείνουν ενώ παράλληλα αυξάνουν και τα αδιέξοδα με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

«Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:36