search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Αγάθωνας στην Eurovision, ζερό πουάν

02.02.2013 22:00
Αγάθωνας στην Eurovision, ζερό πουάν - Media

Ακλόνητο επιχείρημα διατυπώθηκε πίσω από τα μουστάκια του Αγάθωνα Ιακωβίδη ως απάντηση στην εύλογη απορία πολλών θαυμαστών του – ανάμεσά τους κι εμείς – γιατί φιλοδοξεί να διαγωνιστεί στην Eurovison.

Ακλόνητο επιχείρημα διατυπώθηκε πίσω από τα μουστάκια του Αγάθωνα Ιακωβίδη ως απάντηση στην εύλογη απορία πολλών θαυμαστών του – ανάμεσά τους κι εμείς – γιατί φιλοδοξεί να διαγωνιστεί στην Eurovison.
«Φέτος που η Eurovision γίνεται 58 χρόνων και εγώ γίνομαι 58 χρόνων, θα το γιορτάσω στη Σουηδία» εκστόμισε ο Θεσσαλονικιός νεορεμπέτης. Και προχώρησε σε καφενειακές αναλύσεις του τύπου: «Η Μαρίζα Κωχ πήγε με κάτι φουστανέλες, με τον Ρακιντζή γελάσαμε, η Παπαρίζου βγήκε πρώτη και χάρηκα πολύ», «Είναι ένα πανηγυράκι που πρέπει να γίνεται», «Όταν μου είπαν να πάω, είπα αμέσως “ναι”. Γιατί όχι δηλαδή;» κ.λπ.
Υπάρχει και η μεγαλοθυμία του παλιού. «Μου αρέσει να βοηθάω τους νέους» είπε για το συγκρότημα Κόζα Μόστρα, στο οποίο, αν καταλάβαμε καλά από το περιστασιακό φροντιστήριο στο μαλέλειο Star, ο Αγάθωνας θα είναι κάτι σαν «φιλική συμμετοχή».
Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το τραγούδι, μαζί με άλλα τρία συνυποψήφια. Είναι, λένε όλοι, το φαβορί. Ρεμπέτικο; Όχι. «Θα έχει ελληνοβαλκανικό ύφος» και μία τζούρα αγγλικά στο ρεφρέν. Πολύ σωστά, να καταλάβουν κι οι κουτόφραγκοι σε τι μορφωμένο λαό, πανάρχαιο, επέβαλαν τα μνημόνια.
«Μπρέγκοβιτς;» ρώτησε τον Αγάθωνα μικροφωνούχος τηλε-συνάδελφος. «Οχι Μπρέγκοβιτς! Βαρέθηκα πια, φτάνει, ο Μπρέγκοβιτς από ’δώ τα βούτηξε όλα, άμα πας στη Γουμένισσα, στη Νάουσα και στη Φλώρινα και στα αυτά…, τα ξέρεις!» τον κατακεραύνωσε εκείνος, διαγράφοντας όχι μόνο τον… ξεπατικωσούρα (σ.σ.: που είναι, πράγματι) συνθέτη, αλλά και τη διασπορά των χάλκινων πνευστών στη Βαλκανική.
Τέλη Φεβρουαρίου θα μάθουμε ποιο τραγούδι θα προκριθεί. Να λυτρωθούμε από την αγωνία, τζάμπα μάλιστα, αφού φέτος τα έξοδα θα τα πληρώσει ιδιωτικό κανάλι, όχι η ΕΡΤ.
Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε άλλον έναν από τους σώφρονες λόγους του Αγάθωνα. Δήλωσε για τους τραγουδιστές της μόδας, όπως ο Παντελής Παντελίδης: «Τους παράτησε η γκόμενα. Μα κάθεσαι και το λες; Για να σε παράτησε, σημαίνει ότι είσαι ανεπαρκής, ότι κάπου δεν φτουράς. Δεν ντρέπεται λίγο; Με τα χαζοτράγουδα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στα αυτιά και στις ψυχές των ανθρώπων».
Αμάν, ζημιά. Αγάθωνας International, ζερό πουάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45