search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Με τη δεκατριάχρονη Βηθσαβέ, η οποία πάσχει από αρνησενηλικίωση, δηλαδή αρνείται να μεγαλώσει, ο συγγραφέας μάς παραπέμπει ευθέως στο αρχετυπικό πρότυπο της ομώνυμης βιβλικής μοιχαλίδας.

Ανδρέας Στάικος
Εκδόσεις:
Άγρα
Σελ.: 160
Με τη δεκατριάχρονη Βηθσαβέ, η οποία πάσχει από αρνησενηλικίωση, δηλαδή αρνείται να μεγαλώσει, ο συγγραφέας μάς παραπέμπει ευθέως στο αρχετυπικό πρότυπο της ομώνυμης βιβλικής μοιχαλίδας. Η Λεϊλά, μια εντυπωσιακή γυναίκα με ηφαιστειώδες στήθος, καταλήγει στον παιδοψυχολόγο Επαμεινώνδα Κωνσταντακόπουλο προκειμένου να εκθέσει τη σοβαρή ψυχολογική περίπτωση της κόρης της. Όλα αρχίζουν από τις εξωφρενικές απαιτήσεις της μικρής, η οποία εμμένει, σε αυτήν την ηλικία, να θηλάζει το πλούσιο στήθος της μητέρας της και να στρώνει με άμμο το πάτωμα του δωματίου της για να μοιάζει με ακρογιαλιά. Η έντονα θηλυκή παρουσία της δοκιμαζόμενης μητέρας κερδίζει το ενδιαφέρον του παιδοψυχολόγου περισσότερο από την αρρώστια της κόρης. Η επίσκεψη δεν θα αργήσει να εκτροχιαστεί από τον αρχικό της στόχο. Πρόκειται για έναν ηδονικό εκτροχιασμό που θα κορυφωθεί με την ολοσχερή παράδοση του γιατρού στις ηδονικές αγκάλες μάνας και κόρης. Ζώντας μέσα στη δίνη μιας ξέφρενης ηδονικής απώλειας, ο γιατρός γελοιοποιείται και τα σκοτεινά ένστικτα παρασύρουν τους ήρωες σε μια παρωδία παθών, όπου όλα βρίσκουν τη δικαίωσή τους στον ευτελισμό – σε μια παρωδία παθών και ενστίκτων, απ’ όπου απουσιάζει καθοριστικά το τραγικό και επικρατεί η γελοιότητα. Σύγχρονο μυθιστόρημα – στον χώρο και τον χρόνο –, που έλκει την καταγωγή του από τη σχετική ερωτική λογοτεχνία του 18ου αιώνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34