search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:32
MENU CLOSE

Στη Βουλή η κόντρα για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

31.01.2013 11:53
Στη Βουλή η κόντρα για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας - Media

«Δεν ήταν μια απλή κατάληψη. Ήταν βιαιοπραγίες», ανέφερε για τα χθεσινά επεισόδια στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου, ο Γιάννης Βρούτσης. «Ο υπουργός Εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που έφτασε να πει ότι οι συντάξεις των 300, των 400 και των 500 ευρώ είναι ρουσφετολογικές» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Δεν ήταν μια απλή κατάληψη. Ήταν βιαιοπραγίες», ανέφερε για τα χθεσινά επεισόδια στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου, ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός, που προσήλθε- κατά δήλωσή του- στη Βουλή, προκειμένου να «καταγγείλει τα έκτροπα», κατηγόρησε όσους διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, η οποία συνίσταται στο ότι το υπουργείο Εργασίας είναι αφύλακτο, φιλειρηνικό και δεν υπάρχουν εμπόδια στο να μπει κάποιος μέσα.
 
«Όλο αυτό το διάστημα, δεν υπήρξε κοινωνική ομάδα που να μην συζήτησα» είπε ο
υπουργός, περιγράφοντας ότι, χθες το πρωί, μια ομάδα 35 ατόμων μπήκε στο κτίριο του υπουργείου, οργανώθηκε στον έβδομο όροφο και ξαφνικά εισέβαλε στο γραφείο του, παραβιάζοντας τα πάντα. «Μπήκαν μέσα ξαφνικά, χωρίς να έχουν ζητήσει να με συναντήσουν, χτυπώντας την αστυνομική μου φρουρά, σπρώχνοντας τις κοπέλες στη γραμματεία, καταστρέφοντας και αναποδογυρίζοντας δημόσια περιουσία» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης. Σχολίασε μάλιστα και τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με τις οποίες ζήτησε το βίντεο από την εισβολή των ΜΑΤ στο γραφείο του υπουργού, λέγοντας: «Ενημερώνω την κ. Παπαρήγα ότι δεν υπάρχει βίντεο στο υπουργείο. Χθες όμως, κατά την εισβολή των 35 ατόμων στο γραφείο μου, υπήρχε μαζί και βίντεο και φωτογράφος. Και ζητάω να κατατεθεί αυτό το υλικό στη Βουλή».
 
Αναρωτήθηκε δε, ο υπουργός: «Πώς αντιλαμβάνεται η κ. Παπαρήγα, το ενδεχόμενο ομάδες που δεν συμμερίζονται τις δικές της απόψεις να πάνε στον Περισσό και να καταλάβουν το γραφείο της;»
 
«Εύχομαι να είναι το τελευταίο γεγονός αυτό που συνέβη χθες. Αυτό δεν ήταν απλά μια κατάληψη, αλλά ήταν βιαιοπραγίες και έκτροπα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας αναρωτηθούμε επιτέλους αν αυτές οι βιαιοπραγίες είναι προς όφελος των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ, αναρωτήθηκε αν πρέπει σήμερα να στείλει την επιταγή για τις ζημίες στο ΚΚΕ.

 

«Ο υπουργός Εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που έφτασε να πει ότι οι συντάξεις των 300, των 400 και των 500 ευρώ είναι ρουσφετολογικές» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος αρνήθηκε ότι «έγινε έφοδος στον έβδομο όροφο του υπουργείου» και κατήγγειλε ότι ο υπουργός είχε αρνηθεί να δει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και έφυγε από το υπουργείο.
 
«Τους επιτέθηκε η φρουρά και ο υπουργός κάλεσε τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν συλλήψεις, ξυλοδαρμός και ρίψη χημικών» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν τη βία και σήμερα περνάνε, από το πρωί, ανάκριση ως τρομοκράτες». Ο κ. Παφίλης μίλησε για «απίστευτη σκηνοθεσία ζημιών στο υπουργείο», απέναντι σε μια «κλασική ειρηνική διαμαρτυρία». Η σκηνοθεσία δείχνει πως έγιναν μετακινήσεις για να στηθεί αυτή η απίστευτη προβοκάτσια από την πλευρά της κυβέρνησης, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
 
Να εξηγήσει ο υπουργός Εργασίας «γιατί έγινε η εμπροσθοφυλακή της κλιμάκωσης των αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων» ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι «η πρακτική του ΠΑΜΕ δεν είναι η πρακτική του μπαίνω και τα κάνω λίμπα».
 
«Δεν άκουσα καμία διαμαρτυρία για την παράνομη κατάληψη των υπουργείων από τους τροϊκανούς» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση επιστρατεύει το δόγμα "Νόμος και Τάξη" του Δένδια, για να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τους εργαζόμενους».
 
Την άποψη ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μίλησαν, δια των εκπροσώπων τους, ως συνιστώσες του ΠΑΜΕ, εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, επισημαίνοντας ότι η πολιτική αντίθεση δεν μπορεί να εκφράζεται με καταλήψεις, προπηλακισμούς και βία. Είπε, όμως, και ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να στήνει σκηνικό βίας, γιατί αυτό μπορεί να ευνοήσει την πόλωση.
 
Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης επισήμανε ότι «η επίδειξη πυγμής, αυτή την περίοδο, μπορεί να επιφέρει σε κάποιους πρόσκαιρα οφέλη, αλλά σύντομα θα χρειαστεί να θερίσουμε τις θύελλες που σπέρνουμε». Η κυβέρνηση, έχοντας επιτελέσει το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής της, να επαναφέρει σε τροχιά το πρόγραμμα, πρέπει πάση θυσία να οδηγήσει την κοινωνία συντεταγμένα στην έξοδο από την κρίση, είπε ο κ. Τσούκαλης.
 
Για «ανάγκη του ΚΚΕ να καλύψει το κενό μετά τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη real πολιτική» έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας όμως ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι αθέμιτα. Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν αντέχουν στη λογική οι ισχυρισμοί ότι τις ζημιές προκάλεσαν τα ΜΑΤ, «δεν μπορεί να τους κάλεσε το υπουργείο, να μην τους άνοιξε την πόρτα και εκείνοι να την έσπασαν» δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους να αναλογιστούν ότι «η Ελλάδα ζει ακόμη με δανεικά, και αν δεν έρθει η δόση, δεν βρέχει λεφτά μαζί με τους ψεκασμούς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:31