search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Λουκέτα και ενοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

31.01.2013 13:57
Λουκέτα και ενοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ - Media

Κλείνουν 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Στην Αθήνα θα λειτουργήσει «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το σχέδιο «Αθηνά» που επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος.
 
Σύμφωνα με αυτό, στην Αθήνα θα λειτουργήσει «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Το πανεπιστήμιο αυτό θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά.
 
Επίσης, δημιουργείται, ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας καθώς το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ ενώνονται, ενώ καταργούνται 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα συγκεκριμένα τμήματα είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
 
Ακόμα,, αναβαθμίζεται το διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο θα επικοινωνεί με έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.
 
Στις δηλώσεις του ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση πανεπιστημίων και τη σύνδεση με αναπτυξιακό χάρτη.
 
«Εκθέσαμε κριτήρια και κανόνες στα κόμματα. Καταθέτουμε το νομοσχέδιο, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Θα το στείλουμε στην ακαδημαϊκοί κοινότητα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

 Οι 12 πόλεις που δεν θα φιλοξενούν καμία σχολή ή τμήμα είναι οι εξής:
 
    Ιεράπετρα
    Αγιο Νικόλαο Κρήτης
    Αίγιο
    Αμαλιάδα
    Λευκάδα
    Αργοστόλι
    Ναύπακτο
    Λειβαδιά
    Μουδανιά
    Βέροια
    Εδεσσα και
    Νάουσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03