search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39
MENU CLOSE

ΠΑΜΕ ξανά για να μην ξεχνιόμαστε

01.02.2013 09:29
ΠΑΜΕ ξανά για να μην ξεχνιόμαστε - Media

 Το ΠΑΜΕ είναι ένα κινητό κίνημα, μεταφερόμενο από αγώνα σε αγώνα στους δρόμους, στα λιμάνια, στις πλατείες, εκεί όπου το διακύβευμα του αγώνα είναι ένα: η απεργία ως πολιτικός αυτοσκοπός.

 Το ΠΑΜΕ είναι ένα κινητό κίνημα, μεταφερόμενο από αγώνα σε αγώνα στους δρόμους, στα λιμάνια, στις πλατείες, εκεί όπου το διακύβευμα του αγώνα είναι ένα: η απεργία ως πολιτικός αυτοσκοπός.

Ξεκινώντας από το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας, το ΠΑΜΕ και η κομματική του έκφραση έχουν καταστήσει τις κινητοποιήσεις αυτοσκοπό. Εάν ήταν στο χέρι τους, και οι 365 ημέρες του χρόνου θα ήταν αγωνιστικό τους καθήκον να αφιερώνονται στις απεργίες και στις αμόλυντες – ξεχωριστές δηλαδή – κινητοποιήσεις. Αυτή είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ό,τι δεν αντιπαρατίθεται ως αντίλογος απέναντι σε αυτήν τη λογική αποτελεί προβοκάτσια, κρύβονται πίσω σκοτεινές δυνάμεις, εξυφαίνονται παγκόσμιες καπιταλιστικές συνωμοσίες. Ωστόσο, η χώρα βουλιάζει και εκτός από σοβαρή κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση χρειάζεται και σοβαρή μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρό πολιτικό προσωπικό και όχι από τυχάρπαστους κομματικούς στόκους.

Κάποτε πρέπει να υπολογιστεί πόσο κοστίζουν κατ’ έτος, έκτος από την επιχορήγηση που λαμβάνει το ΚΚΕ για να ασκεί αυτήν την πολιτική, οι κινητοποιήσεις, οι αποκλεισμοί των λιμανιών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ο μόνιμος σχεδόν αποκλεισμός του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας στην εθνική οικονομία.

Πόσο μας στοιχίζουν οι αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ; Καλό είναι να μάθουμε αν το ΠΑΜΕ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Το ζητούμενο ωστόσο σε μια κοινωνία είναι η εργασία κι όχι η απεργία. Επίσης το ζητούμενο σε κάθε πολιτικό κόμμα είναι το να πολιτεύεται σε σχέση με την κοινωνία και όχι με τα αντίπαλα «επαναστατικά» κόμματα για το ποιος θα έχει την πιο φανταχτερή παρουσία στις κινητοποιήσεις. Έτσι κι αλλιώς οι μάγκες του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ – παίρνοντάς τους την μπουκιά από το στόμα, κλέβοντας την παράσταση και ένα μέρος του χειροκροτήματος. Αυτές οι τακτικές για την Αριστερά – μεταξύ μας τώρα – είναι ψωμοτύρι. Τι νόμισαν οι σύντροφοι, ότι θα κώλωναν στην Κουμουνδούρου να κάνουν δηλώσεις υπέρ των ανδραγαθημάτων του ΠΑΜΕ και να τους καπελώσουν στέλνοντάς τους και το μήνυμα ότι δεν μασάνε οι σύντροφοι μεταξύ τους;

Το ζητούμενο ωστόσο είναι αν όλα αυτά τα παιχνιδάκια εντυπώσεων της Αριστεράς ωφελούν το εργατικό κίνημα, την κοινωνία ή τις κομματικές σκοπιμότητες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Στις δημοκρατίες ευθύνη δεν έχει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα με τον τρόπο που πολιτεύονται. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39