search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27
MENU CLOSE

Λιμενικός πυροβολεί κατσίκια με υπηρεσιακό όπλο

01.02.2013 10:52
Λιμενικός πυροβολεί κατσίκια με υπηρεσιακό όπλο - Media

Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου πλέει στα νερά του κόλπου «Πλανήτης» στη νήσο Κυρά Παναγιά, που βρίσκεται στον πυρήνα του προστατευόμενου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου πλέει στα νερά του κόλπου «Πλανήτης» στη νήσο Κυρά Παναγιά, που βρίσκεται στον πυρήνα του προστατευόμενου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων.
 
Ένστολος λιμενικός σε υπηρεσία στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους και σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο, τύπου FAL, πυροβολώντας έξι φορές προς τη μία πλαγιά του νησιού. Κατσίκια που βοσκούν σ' αυτό, τρέχουν αλλόφρονα να σωθούν, με τις σφαίρες να σκάζουν δίπλα τους.
 
Συνάδελφοί του, λιμενικοί, που επιβαίνουν στο σκάφος, αρχίζουν να τον περιπαίζουν για την αστοχία του, ενώ του δίνουν κι άλλες σφαίρες για να συνεχίσει τη… σκοποβολή.

◆ «Ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν πετυχαίνεις», του λέει ένας.

◆ «Δεν το 'δες το γ….ο πού πάει;», δικαιολογείται ο σκοπευτής.

◆ «Έλα, έλα, έλα», τον προτρέπουν να συνεχίσει.

◆ «Δεν έχει άλλες, ρε. Έξι σφαίρες είχε μέσα», απαντά εκείνος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

◆ «Μήτσο, φέρε κι άλλες. Κάτω, κάτω, είναι ανοιχτά».

◆ «Πουλάκι μου, όχι τις πέτρες, τα κατσίκια», ακούγεται να του λέει κοροϊδευτικά μια γυναικεία φωνή.

◆ «Είναι στραβό το όπλο, μπορείς να το καταλάβεις αυτό το όπλο;», ξαναδικαιολογείται εκείνος.

Το βίντεο, με την επωνυμία «Κατσικοπόλεμος 2» διαρκεί 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και «ανέβηκε» πριν από λίγες μέρες στο Youtube, προκαλώντας θαλασσοταραχή στο Λιμενικό Σώμα.
 
Ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στον Βόλο, πλοίαρχος, Θ. Κλιάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.
 
Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στο υπουργείο και στο Ναυτοδικείο. Αξιωματικοί του Λιμενικού που μελέτησαν το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και ένα δεύτερο που δείχνει τέσσερα άτομα στο εσωτερικό του σκάφους, εκτιμούν πως το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2010, ενώ το περιπολικό και το προσωπικό ανήκει στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου.
 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης και του προσωπικού. «Φαίνονται σαν χαζά παιδιά που παίζουν μεταξύ τους ένα παιχνίδι το οποίο δεν τιμά το Λιμενικό Σώμα. Είναι κρίμα γιατί είναι ένα Σώμα αξιόμαχο, τιμημένο, και έχουμε άριστη συνεργασία. Το παράδειγμα που έδωσαν αυτά τα παιδιά είναι κακό. Φανταστείτε έναν αστυνομικό να πυροβολεί αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο», είπε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Φορέα, καθηγητής του ΑΠΘ, Στ.Παρασκευόπουλος.
 
«Το βίντεο προκαλεί θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Π. Βαφίνης. «Δεν αφορά τον τοπικό λιμενικό σταθμό, αφού δεν αναγνωρίζουμε τα πρόσωπα, ενώ η Αλόννησος δεν έχει περιπολικό», πρόσθεσε.

Πηγή: www.ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27