search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Τρεις συλλήψεις για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης

01.02.2013 14:20
Τρεις συλλήψεις για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης - Media

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οι 4 από τους ληστές που ''χτυπήσει'' υποκατάστημα τράπεζας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του Βελβεντού Κοζάνης. Οι τρεις εντοπίστηκαν στην πόλη της Κοζάνης και ο τέταρτος στην Πτολεμαϊδα. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες φέρεται να ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οι 4 από τους ληστές που ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του Βελβεντού Κοζάνης. Οι τρεις εντοπίστηκαν στην πόλη της Βέροιας και ο τέταρτος στην Πτολεμαϊδα. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες φέρεται να ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.
 
H συμμορία ένοπλων ληστών «χτύπησε» ταυτόχρονα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) τού Βελβεντού, σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη κωμόπολη της δυτικής Μακεδονίας.
 
 Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. του Βελβεντού, απ' όπου απέσπασαν με απειλές άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.
   
Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.
 
Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.
 
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός. Όλοι οι συλληφθέντες είναι ελληνικής καταγωγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:43