search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:00
MENU CLOSE

Αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας

01.02.2013 14:40
Αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας - Media

Την παραίτησή της υπέβαλε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ενώ ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχωρά από τη Δευτέρα σε κατάληψη «επ' αόριστον» του ιδρύματος.

Η επόμενη μέρα από τις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, βρίσκει την περιφέρεια ανάστατη αφού δημιουργεί σοβαρές ανακατατάξεις σε τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα σε πόλεις που μένουν χωρίς κανένα τμήμα ή σχολή.
 
Θεσσαλονίκη:
Την «έντονη αντίθεση» της στη συγχώνευση τμημάτων του σχεδίου «Αθηνά», καθώς «οδηγούν στη συρρίκνωση του ιδρύματος κατά 60%» εκφράζει η διοίκηση του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ προχωρά από τη Δευτέρα στις 7 π.μ. σε κατάληψη «επ' αόριστον» του ιδρύματος.
 
Η διοίκηση του ΑΤΕΙΘ θεωρεί τις προτεινόμενες ανακατατάξεις «τουλάχιστον απρογραμμάτιστες» και ανορθολογικές.
 
Νάουσα:
«Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα «δώσουν τον αγώνα» τους για να αλλάξει η απόφαση.
 
Φλώρινα:
Στη Φλώρινα, διοργανώνεται απόψε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σύσκεψη, με όλους τους φορείς της πόλης, για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας (σε Καστοριά) και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (στη Θεσσαλονίκη). Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση της στις αλλαγές, ζητώντας να παραμείνουν τα δύο τμήματα στην πόλη.
 
Ιόνια:

Την παραίτησή της υπέβαλε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως αντίδραση στην κατάργηση του Ιδρύματος
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που αφορούν στο Ίδρυμά μας διαπιστώνει ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο που είχε αποδεχθεί η Δ.Ε. μετά τη διαβούλευσή μας με το Υπουργείο Παιδείας στις 27/12/2012, από το οποίο ουδέποτε υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση μέχρι σήμερα».
Σημειώνει μάλιστα πως το σχέδιο περιελάμβανε συγχωνεύσεις ομοειδών Τμημάτων του Ιδρύματός σε μια προοπτική συνεργασίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και καταγγέλλει ότι «το σημερινό σχέδιο προτάσεων φαίνεται να μην υπακούει σε επιστημονικά κριτήρια…»
 
ΚΚΕ:
    «Το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο "Αθηνά" προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων», συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59