search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Δεμένα μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα παραμείνουν τα πλοία

03.02.2013 07:35
Δεμένα μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα παραμείνουν τα πλοία - Media

Νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν  το μεσημέρι νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς, όπως αναφέρει, με τις διατάξεις του θα σταλούν στην ανεργία και άλλοι ναυτεργάτες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία και της γενικής γραμματέως της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, πραγματοποίθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Αγ. Διονύσιο. 

Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, στις ομιλίες τους δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αίτημά τους, ενώ κάλεσαν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση, να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το χαρακτήρισαν «ταφόπλακα» σε ό,τι έχει απομείνει για τους έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ είπαν ότι ουσιαστικά καταργείται  εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση.

«Την ίδια ώρα που τα αφεντικά της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, στην Ελλάδα ετοιμάζεται ένα νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία τις τελευταίες χιλιάδες ναυτεργατών, ύστερα από μια σειρά άλλων μέτρων με επίκεντρο την άρση του καμποτάζ», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία παρευρέθη στη συγκέντρωση των απεργών ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, στον Άγιο Διονύσιο.

«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, μεταξύ τους και με τα ηπειρωτικά λιμάνια, αποτελεί εθνικό ζήτημα λόγω της σημασίας που έχει για τη διασφάλιση της εδαφικής, κοινωνικής και οικονομικής συνοχής της χώρας μας» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03