search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:53
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό

03.02.2013 08:53
Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό - Media

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθούν, ζήτησαν και έλαβαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε χθες το πρωί στο Βελβεντό Κοζάνης.

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών θα οδηγηθούν στις 5 το απόγευμα της Κυριακής οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες 

για τη διπλή ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης.

Και οι τέσσερις -ηλικίας 20, 22, 24 και 25 ετών- μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν ο 25χρονος και ο 22χρονος, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο 24χρονος και ο 20χρονος, θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών, για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων ασύλληπτων δραστών της «διπλής» ληστείας, ενώ εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης.
Αντιδράσεις προκαλεί το γεγονός ότι κάποιες από τις φωτογραφίες είναι εμφανώς παραποιημένες με ερασιτεχνικό τρόπο, ενώ τα οι κατηγορούμενοι φαίνεται να έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν συνέβη κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ή αργότερα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:52