search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:27
MENU CLOSE

Ευθύνες και σε ΕΕ – ΕΚΤ επιρρίπτει ο Βενιζέλος για τα μνημόνια

03.02.2013 17:03
Ευθύνες και σε ΕΕ - ΕΚΤ επιρρίπτει ο Βενιζέλος για τα μνημόνια - Media

Τα σχεδιαστικά προβλήματα του προγράμματος προσαρμογής δεν οφείλονται μόνο στο ΔΝΤ, αλλά σε όλους τους θεσμικούς μας εταίρους, όπως η ΕΚΤ και η ΕΕαναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής

Τα σχεδιαστικά προβλήματα του προγράμματος προσαρμογής δεν οφείλονται μόνο στο ΔΝΤ, αλλά σε όλους τους θεσμικούς μας εταίρους, όπως η ΕΚΤ και η ΕΕ ενώ δεν ήταν τεχνικά αλλά ανάγονται στις κυρίαρχες διεθνώς οικονομικές, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής

Στο άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο πρόγραμμα στήριξης είχε σχεδιαστικά λάθη, με θεμελιώδες το συνδυασμό «στήριξης και τιμωρίας» της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η επιλογές των εταίρων μας είχαν ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το κλειδί εξελίξεων βρίσκεται στην Ελλάδα και οι προϋποθέσεις εθνικής ανάκαμψης είναι βεβαίως και εξωτερικές. Αλλά, όπως υποστηρίζει, «οι κρίσιμες προϋποθέσεις είναι όμως πρωτίστως εσωτερικές. Όχι μόνο δημοσιονομικές και χρηματοοικονομικές, αλλά κυρίως πολιτικές και κοινωνικές. Αυτές είναι που διασφαλίζουν και την εθνική ενότητα και τη κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή επαναφορά της χώρας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:27