search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

04.02.2013 10:45
Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Media

Πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος θα επιβάλει με νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος θα επιβάλει με νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
 
Το υπουργείο θα κάνει συγκεκριμένα διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, από τις οποίες θα εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου θα πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες να ασφαλίσει το όχημά του. Αν αγνοήσει τις προθεσμίες, η ΓΓΠΣ θα στέλνει ηλεκτρονικό επιστολή στην Αστυνομία για την κατ' οίκον επίδοση βεβαίωσης προστίμου από 250 έως 1.000 ευρώ και την αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος.
 
Παράλληλα σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη αφαιρούνται από την αστυνομία, πινακίδες, άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας για δέκα ημέρες, ενώ αν προκληθεί ατύχημα αφαιρούνται για δύο χρόνια οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο. 

Πηγή: www.tanea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33