search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Βαθύ λαρύγγι σε… γρανίτα ξυλάκι

06.02.2013 06:21
Βαθύ λαρύγγι σε… γρανίτα ξυλάκι - Media

Το «Βαθύ λαρύγγι», η περίφημη ταινία του Τζέρι Νταμιάνο, που κυκλοφόρησε το 1972 και έγινε ορόσημο της βιομηχανίας πορνό, είναι μόλις ένα βήμα πριν να κάνει δεύτερη καριέρα.

Το «Βαθύ λαρύγγι», η περίφημη ταινία του Τζέρι Νταμιάνο, που κυκλοφόρησε το 1972 και έγινε ορόσημο της βιομηχανίας πορνό, είναι μόλις ένα βήμα πριν να κάνει δεύτερη καριέρα. Όχι η ίδια η ταινία δηλαδή, την οποία θα γνωρίσει λόγω ντόρου και η νεότερη γενιά, αλλά η μυθική πρωταγωνίστριά της, η Λίντα Λάβλεϊς, που καταγράφηκε στη μνήμη μας ως αντικείμενο του πόθου και σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό το 2002. Οι σκηνοθέτες Ρομπ Εϊπστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν – μετρ στο είδος του ντοκιμαντέρ – ρίχνουν φως στη ζωή της διάσημης Λάβλεϊς, την οποία υποδύεται η ταλαντούχα Αμάντα Σέιφριντ στο «Lovelace». Και το υπόλοιπο καστ είναι λαμπερό: Σάρον Στόουν, Κλοέ Σεβινί, Άνταμ Μπρόντι, Τζούνο Τεμπλ, Έρικ Ρόμπερτς, Τζέιμς Φράνκο, Γουές Μπέντλεϊ. Η ταινία προβλήθηκε ήδη στο Φεστιβάλ του Σάντανς και απέσπασε θετικά σχόλια. Ενώ ετοιμάζεται και έτερη ταινία με το ίδιο θέμα από τον Μάθιου Γουάιλντερ με τίτλο «Inferno».

Η Αμάντα Σέιφριντ, που έχει μεταμορφωθεί σε σέξι μελαχρινή καλλονή, τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε σέξι φωτογραφήσεις. Πορνοστάρ, άλλωστε, υποδύεται, και μάλιστα μία από τις πιο διάσημες. Σε συνεντεύξεις της έχει αρχίσει να αποκαλύπτει μικρά μυστικά του γυρίσματος. Όπως, για παράδειγμα, ότι στις σκηνές που περιέχουν στοματικό έρωτα χρησιμοποίησαν… γρανίτες ξυλάκι. Έχει αφήσει πίσω της την εικόνα της αγγελικής κόρης που πρωτογνωρίσαμε στο «Mamma Mia» στο πλευρό της Μέριλ Στριπ. Στην «Υποψία» του Ατόμ Εγκογιάν είχε υποδυθεί ένα κολ γκερλ που προσλαμβάνεται από μία γυναίκα για να αποπλανήσει τον άντρα της. Το μείγμα ερωτισμού και αθωότητας σε ισόποσες και μετρημένες δόσεις την έκαναν πρώτη επιλογή για τον ρόλο της περίφημης Λίντα Λάβλεϊς.

Το «Lovelace» αποκαλύπτει τη σχέση της Λάβλεϊς με τον άντρα της Τσακ Τρέινορ (τον υποδύεται ο Πίτερ Σάρσγκααρντ), ο οποίος την έριξε στο πορνό και στον αγοραίο έρωτα. Και μπορεί να έγινε διάσημη ως… βαθύ λαρύγγι, αλλά εκεί όπου άρχισε η καριέρα της, στην ταινία δηλαδή, εκεί πάγωσε και ο χρόνος, χωρίς ποτέ να πάρει έναν σοβαρό ρόλο.

Και πέρασε στην Ιστορία ως η βασίλισσα του πορνό, που απενοχοποίησε το είδος της τσόντας, και από μικρά παρακμιακά και περιθωριακά σινεμά το έμπασε σε μεγάλους κινηματογράφους με κανονική διανομή, που απέφερε και πολλά κέρδη. Η Λάβλεϊς, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κυνηγήσει δικαστικά τον άντρα της, κατηγορώντας τον για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση. Τη δεκαετία του ’80 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της, αφού προηγήθηκαν αποκαλύψεις για τη ζωή της σε ένα περιοδικό, όπου την επιμέλεια είχε κάνει μια φεμινίστρια δημοσιογράφος. Το φοβερό είναι ότι ο εκδοτικός οίκος που εξέδωσε τη βιογραφία της την έβαλε να κάνει τεστ αλήθειας για να τσεκάρει την πραγματική υπόσταση των όσων ισχυριζόταν η Λάβλεϊς. Η συνέχεια στη… μεγάλη οθόνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05