search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:12
MENU CLOSE

O γύρος του κόσμου

06.02.2013 06:22
O γύρος του κόσμου - Media

Γερμανία: Δεκατρείς σχεδόν αιώνες μετά τις βυζαντινές συζητήσεις περί του φύλου των αγγέλων, άρχισαν ξαφνικά διαμάχες περί του φύλου του Θεού.

Γερμανία: Δεκατρείς σχεδόν αιώνες μετά τις βυζαντινές συζητήσεις περί του φύλου των αγγέλων, άρχισαν ξαφνικά διαμάχες περί του φύλου του Θεού. «Γιατί να λέμε ‘‘ο Θεός’’;» αναρωτήθηκε σε συνέντευξή της η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων. Χαρακτήρισε σεξιστικό το να μπαίνει αρσενικό άρθρο, «μια και το υπέρτατο ον δεν έχει φύλο» και «έπεσε φωτιά να την κάψει». Ξαφνικά η μισή γερμανική Βουλή άρχισε να ασχολείται με το θέμα. Ελάχιστοι υποστήριξαν πως «για λόγους πολιτικής ορθότητας» θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ουδέτερο άρθρο, πιο ψύχραιμοι είπαν απλώς πως όλα αυτά είναι βλακώδη και οφείλονται στην έλλειψη παιδείας της υπουργού, άλλοι σκέφτηκαν και στο τέλος αποφάνθηκαν: «Πρέπει να γράφουμε ‘‘ο Θεός’’ γιατί είναι ο μπαμπάς του Χριστού»! Και καθώς, ως γνωστόν, δουλειά δεν έχει ο/η/το διάβολος, η μάχη συνεχίζεται.


Τουρκία: Άρχισε άλλος πόλεμος: εναντίον αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών μουσείων. Σκοπός του η επιστροφή κλεμμένων, όπως λένε, αρχαιοτήτων. «Ή τα φέρνετε πίσω ή κομμένοι και οι δανεισμοί άλλων στις χώρες σας, αλλά και οι ανασκαφές δικών σας αρχαιολόγων στη δική μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού. «Είσαστε εκβιαστές», του απάντησαν οι αρχαιολόγοι που δουλεύουν στη χώρα. «Απλώς θέλουμε τους θησαυρούς μας» είναι η θέση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία μόλις έδωσε άδεια να καταστραφούν ρωμαϊκά λουτρά κοντά στη Σμύρνη για χάρη ιδιώτη επενδυτή που έχει αναλάβει να φτιάξει ένα φράγμα στην περιοχή…

ΗΠΑ: Ιδιώτες αποφάσισαν να οργανώσουν ένα Φεστιβάλ Τουίτερ. Επί πέντε μέρες, λοιπόν, κάλεσαν επίδοξους συγγραφείς να συμμετάσχουν στην κατασκευή διηγημάτων. Να γράφει δυο φράσεις ο ένας, να συνεχίζει ο άλλος κ.λπ. «Θέλουμε να αποδείξουμε», εξήγησαν, «πως το Τουίτερ δεν είναι μόνο τρόπος επικοινωνίας, αλλά και πηγή έμπνευσης». Το φεστιβάλ μόλις τελείωσε και σύντομα θα μάθουμε τι ιστορίες εμπνεύστηκαν οι συγγραφείς των 140 λέξεων (τόσες μπορεί να είναι, το πολύ, κάθε «τιτίβισμα»).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59