search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48
MENU CLOSE

Σε ισχύ η επιστράτευση των ναυτεργατών

06.02.2013 06:43

Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 το πρωί της Τετάρτης η επιστράτευση των ναυτεργατών, με τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί να φορτώνουν στην προβλήτα Ε1.

Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 το πρωί της Τετάρτης η επιστράτευση των ναυτεργατών, με τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί να φορτώνουν στην προβλήτα Ε1. Αρκετές καθυστερήσεις σημειώνονται μιας που στη συγκεκριμένη προβλήτα υπάρχουν θέσεις μόνο για δύο πλοία, συνεπώς αρκετά πλοία παραμένουν στα ανοιχτά περιμένοντας τη σειρά τους.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας των ναυτεργατών χωρίς επεισόδια.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και λιμενικοί περικύκλωσαν την περιφρούρηση των ναυτικών στο Blue Star 1 και παρατάχθηκαν απέναντί τους, χωρίς να δημιουργηθεί ένταση. Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια μικρού σώματος των ΜΑΤ να λύσουν τους κάβους των πλοίων, το έκαναν επιστρατευμένοι ναυτικοί, πάνω από το πλοίο.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο λιμάνι από το βράδυ της Τρίτης αποσύρθηκαν περίπου στις 6:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο λιμάνι παραμένουν κάποιες αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του λιμενικού, που επιτηρούν τις προβλήτες Ε1 και Ε2.
Στο λιμάνι παραμένουν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες ναυτικοί, συνδικαλιστές και φοιτητές οι οποίοι έχουν τα ΜΑΤ απέναντί τους.
Σε διάφορες πύλες πάντως η φόρτωση των πλοίων διεξάγεται κανονικά, ενώ χωρίς προβλήματα καταπλέουν στο λιμάνι και πλοία που έχουν ξεκινήσει από διάφορα λιμάνια της χώρας.
Τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες τα οποία αναχωρούν συνήθως από την πύλη Ε3, φορτώνουν στην πύλη Ε1, απ΄όπου αναχωρούν και τα πλοία για τα Δωδεκάνησα.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την επιστράτευση των απεργών μετά από 6 μέρες απεργίας. Οι απεργοί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα πάρουν τα φύλλα επίταξης, ωστόσο αρκετοί από αυτούς τα παρέλαβαν..
Η ΠΝΟ ανακοίνωσε την Τρίτη άρση της απεργίας σε όλα τα λιμάνια εκτός Αττικής, κάτι που σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνταν μόνο στο λιμάνι του Πειραιά. Εντός της ημέρας, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση των ναυτεργατών για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ανοιχτός σε διάλογο ο Μουσουρούλης
«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμη και σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μια ημέρα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.
Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o υπουργός τόνισε ότι «οι συνέπειες της ύφεσης δεν θεραπεύονται ούτε με κραυγές ούτε με συνθήματα» και επανέλαβε ότι «εξαντλήθηκε ο διάλογος». «Εύχομαι και ελπίζω να περάσουμε στη νομιμότητα», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48