search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:36
MENU CLOSE

Στα μαχαίρια ΣΥΡΙΖΑ-ΔΟΛ

06.02.2013 12:06
Στα μαχαίρια ΣΥΡΙΖΑ-ΔΟΛ - Media

Σκληρή απάντηση στον αρθρογράφο των «ΝΕΩΝ», Δημήτρη Μητρόπουλο, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «υπηρέτη πολλών αφεντάδων»  δίνει σήμερα το www.left.gr, με αφορμή χθεσινό άρθρο του πρώτου, με τίτλο «Πάνες», στο οποίο αποκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά ως «μια τσογλανοπαρέα που τα θέλει όλα δικά της».  

Σκληρή απάντηση στον αρθρογράφο των «ΝΕΩΝ», Δημήτρη Μητρόπουλο, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «υπηρέτη πολλών αφεντάδων»  δίνει σήμερα το www.left.gr, με αφορμή χθεσινό άρθρο του πρώτου, με τίτλο «Πάνες», στο οποίο αποκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά ως «μια τσογλανοπαρέα που τα θέλει όλα δικά της».  
 
Τι γράφει το Left.gr:
 
«Εκ Fruit Gelée
 
Πλέον δημοσιογραφία είναι να δίνεις αυτό που δεν έχεις, σ' αυτόν που δεν το θέλει. Η αξεπέραστη αυτή αδυναμία της επικοινωνίας είναι μάλλον κυρίαρχη. Κι έχει αναγκάσει πολλούς έγκριτους δημοσιογράφους να παραδώσουν τις πένες τους και να πιάσουν τα σφουγγαρόπανα. Όπως λόγου χάρη επέλεξε να κάνει ο πορφυρογέννητος δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ, Δημήτρης Μητρόπουλος. Βεβαίως δικαίωμά του, του κυρίου Μητρόπουλου να αποποιείται την αξιοπρέπειά του και να καθιστά τον εαυτό του ελλειμματικό. Αλλά καθόλου δικαίωμά του να πετά στη μούρη των αναγνωστών τα απόνερα του δημοσιογραφικού του κουβά.
 
Ο κος Μητρόπουλος λοιπόν μέσω της Αγιογραφίας του, στις 5 Φεβρουαρίου, αποκαλεί τους Τσίπρα, Σκουρλέτη και Παππά «μια τσογλανοπαρέα» που τα θέλει όλα δικά της. Ας τον ενημερώσει λοιπόν κάποιος ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει η ιστορική στιγμή μας, θα απαιτήσουμε κάτι περισσότερα από «όλα». Κι αυτή η πρόσθετη απαίτηση, θα κάνει δύσκολη και τη ζωή της διαπλοκής. Σωστά όμως ανησυχεί γιατί δύσκολη δε θα γίνει μόνο η ζωή των αφεντάδων αλλά και του υπηρετικού τους προσωπικού.
 
Εκείνο όμως που καθιστά θλιβερό τον κύριο Μητρόπουλο ως δημοσιογράφο δεν είναι το φακιόλι του δουλικού που φορά όταν γράφει εναντίον του Τσίπρα, και των συνεργατών του. Θλιβερό τον καθιστά η ανικανότητά του να τους αντιμετωπίσει πολιτικά. Προσπαθεί λοιπόν απεγνωσμένα να προκαλέσει μία διάρρηξη μεταξύ των πράξεων τους και των λόγων τους. Προσπαθεί να λερώσει την εικόνα τους, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιος αναγνώστης ίσως χάψει έστω ότι ο Τσίπρας ταξιδεύει αεροπορικά business class πληρώνοντας χιλιάρικα…
 
Η κρίση μας επαρκεί για να διακρίνουμε το αδιέξοδο των ισχυρισμών του. Δεν έχουμε αποχαυνωθεί δα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούμε να εντοπίσουμε που τελειώνει η κριτική και που αρχίζει η δουλεία του κυρίου Μητρόπουλου. Και τέλος πάντων αν θέλει να κάνει τον υπηρέτη ας αφήσει την εφημερίδα και ας πάει κατευθείαν στην αχανή παραθαλάσσια εξοχική κατοικία του κυρίου Ψυχάρη στην Αργολίδα. Ε, σε 120 στρέμματα οικόπεδο κάτι χρήσιμο θα βρει να κάνει. Όλο και κάποιος θα χρειάζεται να καθαρίζει τις αυλές και τις ακτές του. Άλλωστε από φύκια φαίνεται ότι ο κος Μητρόπουλος να γνωρίζει καλά».
 
Τι είχε γράψει ο Δημήτρης Μητρόπουλος:
 

«Πάνες
 
ΕΙΝΑΙ Ή δεν είναι του Λένιν η ατάκα ότι «οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε», απηχεί άριστα την κομμουνιστική πολιτική σκέψη. Και παρότι ισχύει πλήρως το «κι η μυλωνού τον άντρα της…», την ίδια ακριβώς λογική εκφράζει ο ξεσηκωμός του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΜΜΕ. Δεν προλαβαίνουν να τα καταγγέλλουν, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι από το να εμφανίζονται σε αυτά.
 
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για υπερθέαμα. Ο καταλογισμός ευθυνών σε μέσα και δημοσιογράφους γίνεται στα διαλείμματα από τα μακιγιάζ του Πάνου Σκουρλέτη για να βγει στο πλατό. Ή στα κενά ανάμεσα στην «οφ» ενημέρωση που κάνει ο Νίκος Παππάς. Ή ανάμεσα σε δύο συνεντεύξεις του ίδιου του Τσίπρα. Οι άνθρωποι δεν χάνουν την ώρα τους γράφοντας στον τοίχο ή έστω ποστάροντας στο Διαδίκτυο. Απλώς αλλάζουν έντυπα ή πηγαίνουν από το ένα μικρόφωνο στο άλλο – επιλέγοντας πάντα όμως αστικά ή «συστημικά» ΜΜΕ. Γιατί; Πρώτον, διότι τους αρέσει η δημοσιότητα. Και, δεύτερον, γιατί από αυτά τα ΜΜΕ ενημερώνονται οι «νοικοκυραίοι» ή, εν πάση περιπτώσει, οι αστικές κοινωνικές τάξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσελκύσει για να επιτύχει την πλειοψηφική του εκτίναξη.
 
ΓΙΑ αρχηγό κόμματος που τον υπονομεύουν και τον συκοφαντούν διάφοροι υποχθόνιοι δημοσιογράφοι, ο Τσίπρας έχει αξιοσημείωτο αριθμό εμετικών ραδιοτηλεοπτικών συνεντεύξεων στις εκλογές ή μετά. Το μπαλέτο δημοσιογράφων της Αγίας Παρασκευής που διαγκωνίζονται άτσαλα για να μη χάσουν τις θεσούλες τους σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλεί καθόλου την Κουμουνδούρου. Στην πραγματικότητα, ο Τσίπρας και οι δικοί του την έχουν βγάλει ζάχαρη στα μέσα ενημέρωσης. Και, βέβαια, όταν εμφανίζεσαι ως στόχος και θύμα, αντασφαλίζεσαι προκαταβολικά για την περίπτωση που θα σε ξετινάξουν ότι είσαι Αριστερά ΒΠ. Ή που θα σε κράξουν γιατί ταξιδεύεις μπίζνες κλας οικογενειακά στην Air France με εισιτήρια πάνω από χιλιάρικο για πτήση κάτω από τρεις ώρες. Και άλλα τέτοια όχι ένδοξα αλλά γνωστά τοις πάσι.
 
ΩΣΤΟΣΟ τίποτε από όλα αυτά – που θα ήταν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη γιατί, εδώ που τα λέμε, πώς να αλλάξεις πάνες στην οικονομική θέση; – δεν γράφεται. Κριτική γίνεται, όπως σε κάθε δημοκρατία, για τις αναρίθμητες μπούρδες που έχουν ειπωθεί για τα οικονομικά. Ή για το πάρτι λαϊκισμού. Σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκόμισε τίποτε ουσιαστικό σε θέματα διαφάνειας. Εκτός αν αναλάβει επίσημα την ευθύνη της διαρροής της λίστας στο «Hot Doc» και εξηγήσει πώς και από ποιον την πήρε και πώς την έδωσε. Κοινοβουλευτικά, η υπόθεση περπάτησε χάρη στον βολονταρισμό των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Και δεν έχει πάει μέχρι στιγμής πολύ παραπέρα.
 
ΒΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τους δημοσιογράφους, με απειλητικό ύφος, αλλά παίζουμε φουλ το παιχνίδι των ΜΜΕ. Οπως καταγγέλλουμε τα ξένα κέντρα και μετά πάμε και δίνουμε διαπιστευτήρια. Ο προφανής στόχος είναι η εξουσία. Είναι γνωστό πως η εξουσία διαφθείρει, αλλά το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η εξουσία διαφθείρει προκαταβολικά, προτού την αποκτήσεις. Με την άδεια του Διονύση Σαββόπουλου, από τον «Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια», στην Κουμουνδούρου δεν έχουμε «μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική», αλλά που τα θέλει όλα δικά της.» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30