search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:00
MENU CLOSE

«Ρετούς» στο νόμο περί Ιθαγένειας μετά την απόφαση του ΣτΕ

06.02.2013 13:43
«Ρετούς» στο νόμο περί Ιθαγένειας μετά την απόφαση του ΣτΕ - Media

Εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις στο νόμο Ραγκούση, ώστε να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αλλαγές θα γίνουν στο νόμο περί Ιθαγένειας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικές αρκετές διατάξεις του.
 
Σχετική εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την Τρίτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου περί ιθαγένειας, ο οποίος ψηφίστηκε επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση.

Ως αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι ρυθμίσεις που παρείχαν δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς στις δημοτικές και νομαρχίες εκλογές, με μόνη προϋπόθεση την κάρτα προσωρινής διαμονής.

Επίσης, αντισυνταγματική κρίθηκε η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόνο από το γεγονός ότι γεννιούνται στην Ελλάδα, όπως και η διάταξη που τους παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας έπειτα από εξαετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59