14/07/2020 05:25:14

«Ρετούς» στο νόμο περί Ιθαγένειας μετά την απόφαση του ΣτΕ

«Ρετούς» στο νόμο περί Ιθαγένειας μετά την απόφαση του ΣτΕ - Media
Αλλαγές θα γίνουν στο νόμο περί Ιθαγένειας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικές αρκετές διατάξεις του.
 
Σχετική εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την Τρίτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου περί ιθαγένειας, ο οποίος ψηφίστηκε επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση.

Ως αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι ρυθμίσεις που παρείχαν δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς στις δημοτικές και νομαρχίες εκλογές, με μόνη προϋπόθεση την κάρτα προσωρινής διαμονής.

Επίσης, αντισυνταγματική κρίθηκε η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόνο από το γεγονός ότι γεννιούνται στην Ελλάδα, όπως και η διάταξη που τους παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας έπειτα από εξαετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.