search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:50
MENU CLOSE

Γερμανία: Εξαπάτησε το Πανεπιστήμιο αλλά δεν παραιτείται η υπουργός Παιδείας

06.02.2013 15:34
Γερμανία: Εξαπάτησε το Πανεπιστήμιο αλλά δεν παραιτείται η υπουργός Παιδείας - Media

Δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας, Ανίτ Σάβαν παρά το ότι το πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ της έχει ήδη αφαιρέσει τον τίτλο του διδάκτορος λόγω «εσκεμμένης εξαπάτησης μέσω λογοκλοπής».

Δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας, Ανίτ Σάβαν παρά το ότι το πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ της έχει ήδη αφαιρέσει τον τίτλο του διδάκτορος που κατείχε από το 1980 λόγω «εσκεμμένης εξαπάτησης μέσω λογοκλοπής» στη διδακτορική της διατριβή.
 
Η υπόθεση με την αυθεντικότητα της εργασίας της κ. Σάβαν ξεκίνησε στα μέσα του 2012 έπειτα από τις καταγγελίες ενός ανώνυμου μπλόγκερ.
 
Η κ. Σάβαν η οποία απολαμβάνει της στήριξης της καγκελαρίου Μέρκελ εξέφρασε την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του πανεπιστημίου.
 
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, κατέστησε σαφές ότι η Άνγκελα Μέρκελ «εκτιμά το υπουργικό έργο (της κ. Σάβαν) και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτή». Μόλις η υπουργός Παιδείας επιστρέψει από τη Νότιο Αφρική όπου βρίσκεται «θα είναι δυνατό να μιλήσουμε ήρεμα, και η υπουργός θα εξηγήσει τη θέση της με περισσότερες λεπτομέρειες».
 
Αντίθετα, πολιτευτές της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως η κ. Σάβαν δεν είναι δυνατό να διατηρήσει τη θέση της στην κυβέρνηση, καλώντας την να παραιτηθεί από τον υπουργικό θώκο.
 
Η πανεπιστημιακή επιτροπή που είχε επιφορτιστεί με την εξέταση της υπόθεσης Σάβαν έκρινε με ευρεία πλειοψηφία (12 ψήφοι έναντι δύο, με μία απουσία) πως η εργασία της υπουργού περιείχε «έναν σημαντικό αριθμό απ’ ευθείας αποφθεγμάτων από άλλα κείμενα» που δεν αποδίδονταν στους αυθεντικούς συγγραφείς.
 
Η κ. Σάβαν δεν είναι η πρώτη υπουργός επί καγκελαρίας Μέρκελ που χάνει το διδακτορικό της λόγω λογοκλοπής. Προηγήθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το αξίωμά του προτού εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33