search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Δυσπιστία των αγροτών για προτάσεις της κυβέρνησης

07.02.2013 07:29
Δυσπιστία των αγροτών για προτάσεις της κυβέρνησης - Media

Επιφυλακτικοί απέναντι στο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εμφανίζονται οι αγρότες που συνεδριάζουν σήμερα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Επιφυλακτικοί απέναντι στο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εμφανίζονται οι αγρότες που συνεδριάζουν σήμερα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
 
Σύμφωνα με όσα λένε οι εκπρόσωποι των αγροτών,  τα περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν τα δικαιούντο ούτως ή άλλως, ενώ για άλλα αιτήματά τους όπως η καθιέρωση κάρτας πετρελαίου δεν άκουσαν τίποτα.
 
Όπως αναφέρουν, το πακέτο των προτάσεων «είναι ανεπαρκές» και εντός της ημέρας προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική γενική συνέλευση των αγροτών για να εξετάσουν τις κυβερνητικές προτάσεις και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε σήμερα στο Μega ότι εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες παροχών της κυβέρνησης και τόνισε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι συνεχής.
 
Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Ιούλιο, αύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ -στα περυσινά επίπεδα- της επιστροφής φόρου πετρελαίου που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, καθώς και επιστροφή 300 εκατ. ευρώ από το ΦΠΑ «σε αληθινούς αγρότες».
 
Οι αγρότες προαναγγέλλουν ότι θα προχωρήσουν και σήμερα, Πέμπτη σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς εθνικών οδών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:43