21/01/2019 14:56:18
15.4.2010

Έλληνες γιατροί μπλέκονται σε σκάνδαλο με προμήθειες

Έλληνες γιατροί μπλέκονται σε σκάνδαλο με προμήθειες - Media

Φυλάκιση διάρκειας ενός έτους επιβλήθηκε από πρωτοδικείο του Λονδίνου σε πρώην στέλεχος βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας που παραδέχθηκε ότι έδινε χρήματα σε γιατρούς ελληνικών δημοσίων νοσοκομείων και εξασφάλιζε παραγγελίες υπερκοστολογημένων προϊόντων.

Ο Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ της Depuy international, θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, σύμφωνα με την απολογία του, την τετραετία 2002-2005 διέθετε ορθοπεδικά υλικά σε γιατρούς ελληνικών νοσοκομείων, οι οποίοι φέρονται να πήραν προμήθειες άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ με τη μεσολάβηση ελληνικής εταιρείας διάθεσης ιατρικού εξοπλισμού.

Το αντίστοιχο βρετανικό σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, άσκησε δίωξη στον Ντούγκαλ ύστερα από πληροφορίες των αμερικάνικων αρχών που ερευνούσαν καταγγελίες της Johnson & Johnson.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Λονδίνο, οι δικηγόροι της κατηγορούσας αρχής χαρακτήρισαν τους Έλληνες πολίτες ως τον «μεγάλο χαμένο» της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.