search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:40
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπομπή Θεοδωρίδη για τα «Καρντάκ»

07.02.2013 10:09

Στην αποπομπή του Ν. Θεοδωρίδη από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα Ίμια.

Στην αποπομπή του Ν. Θεοδωρίδη από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα Ίμια.

«Οι προσωπικές απόψεις του Ν.Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπροσωπούν κατ' ουδένα τρόπο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σχόλιό του, στο Τwitter.

Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων ο κ. Θεοδωρίδης είχε γράψει στο Facebook το εξής σχόλιο:

«Με αφορμή την επέτειο των "Ιμίων" (κατ’ εμέ"Καρντάκ", διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλαδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης ''εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων'', σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας….Ομως κάτι τέτοιο καταντάει γελοίο…».

To σχόλιο προκάλεσε την Τετάρτη την  αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε την αποπομπή Θεοδωρίδη από το ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!!»

Απαντώντας ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στο facebook: «Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ζητώ να μου εκδώσετε έγγραφη βεβαίωση, ότι εγκρίνεται από το κόμμα ΣΑΣ, η ιδιότητα μου ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σας υπόσχομαι πριν δημοσιοποιήσω οποιαδήποτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, να την προσκομίζω στους αξιότιμους κυρίους Μουρούτη και Σίμο Κεδίκογλου, προς έγκριση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36