17/10/2019 09:52:19
15.4.2010

Μετράμε γόπες...

Μετράμε γόπες... - Media

Είδαν και απόειδαν οι Έλληνες με τα μέτρα και αφού αρχικά βάλθηκαν να κάνουν συλλογή από αποδείξεις, τώρα αναγκάζονται να «περι- κόβουν» και από την αγαπημένη τους συνήθεια…

Πιο συγκεκριμένα, συρρίκνωση των πωλήσεων κατά 15% στις πωλήσεις καπνικών προϊόντων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτερούχων Αναπήρων Κυλικείων και Καπνοπωλών, ενώ οι πρατηριούχοι καπνοπώλες εκτιμούν ότι εξαιτίας της αυξημένης φορολόγησης θα μειωθεί η κίνηση κατά 30%.

Με λίγα λόγια μετράει και τις γόπες πλέον ο Έλληνας μιας και κυριολεκτικά δεν βγαίνει… Και να συμφωνήσω βλαβερή η συνήθεια του καπνίσματος αλλά σου λέει αν βάλουμε μέτρο και στις τζούρες, χαθήκαμε… Γιατί αν η κρίση έχει την ικανότητα να σε κάνει να απαρνιέσαι και τη νικοτίνη τότε έχει μπει για τα καλά στο πετσί σου!

Ο Έλληνας όμως, δεν παραδίδει τα όπλα έτσι εύκολα… Οι καπνιστές αναζητούν –και βρίσκουν τελικά- φθηνότερα τσιγάρα και ήδη καταγράφεται μείωση της αγοραστικής κίνησης των ακριβότερων κατά 20%, και μια αύξηση στα στριφτά τσιγάρα κατά 28%.

Όχι θα κάτσουν να σκάσουν…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.