26/02/2020 13:02:23
15.4.2010

Δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος αν δεν ολοκληρωθεί ο Βοτανικός

Δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος αν δεν ολοκληρωθεί ο Βοτανικός - Media

Θετικά είναι τα νέα για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατά τη συνεδρίαση της βουλής ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Θάνος Μωραΐτης ξεκαθάρισε: «Πρόθεση μας είναι να γίνει το γήπεδο, αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε πως ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και οι εκατοντάδες νέοι που στεγάζονται σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν θα μείνουν ούτε μία μέρα άστεγοι».

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε δηλαδή να πετύχει την ανατροπή των σχεδίων της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία είχε εκφράσει τη διάθεση της για γκρέμισμα της Λεωφόρου άμεσα, ασχέτως της πορείας των έργων στο Βοτανικό. Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε και στην νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κατατεθεί.

Αναλυτικά με τον ανασχεδιασμό επιτυγχάνονται τα εξής:

-Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τμ περίπου, δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα με τον νόμο 3841/2006 δόμηση κατά πoσοστό 60% περίπου.

-Eπίσης η νέα επιτρεπόμενη δόμηση στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική δόμηση που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ.

-Αυξάνονται, στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000τμ περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί με το προηγούμενο νόμο. Με την αύξηση αυτή, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου στις δυο περιοχές του προγράμματος της διπλής ανάπλασης ανέρχονται σε 100.000 τμ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.