search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Tο ελληνικό «σεριφάτο»

10.02.2013 22:00
Tο ελληνικό «σεριφάτο» - Media

Το τελευταίο διάστηµα η τρικοµµατική κυβέρνηση µετ’ επιτάσεως διακηρύσσει ότι οι νόµοι πρέπει να εφαρµόζονται για όλους και έχει θέσει σε εφαρµογή, υπό µορφήν παρωδίας, το σχέδιο «νόµος και τάξη».

Το τελευταίο διάστηµα η τρικοµµατική κυβέρνηση µετ’ επιτάσεως διακηρύσσει ότι οι νόµοι πρέπει να εφαρµόζονται για όλους και έχει θέσει σε εφαρµογή, υπό µορφήν παρωδίας, το σχέδιο «νόµος και τάξη».
 
Και πρόκειται περί παρωδίας, αφού το σχέδιο εφαρµόζεται µε έναν ιδιαίτερα επιλεκτικό τρόπο, όπως επίσης µε έναν απρόκλητα επιλεκτικό τρόπο γίνεται η ανάγνωση των νόµων και η ερµηνεία των δικαστικών αποφάσεων. Ακούσαµε για παράδειγµα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει µε αφορµή την απεργία των εργαζοµένων στο µετρό ότι «άκρατος αυταρχισµός είναι να γράφεις στα παλαιότερα των υποδηµάτων σου τις δικαστικές αποφάσεις, να αδιαφορείς για τον νόµο, να αδιαφορείς για το κοινωνικό σύνολο. Αυτός είναι ο άκρατος αυταρχισµός, εµείς εφαρµόσαµε τον νόµο.
 
 Ο νόµος θα εφαρµόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις µε τον ίδιο τρόπο, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις». Και πριν τελειώσει τη φράση του, η εικόνα γέµισε από αστερίσκους και εξαιρέσεις, αφού αυτή η ίδια κυβέρνηση καταστρατηγεί απροκάλυπτα το Σύνταγµα, εθνικούς και ευρωπαϊκούς νόµους, αποφάσεις δικαστηρίων. ∆ύο και µόνο παραδείγµατα γκρεµίζουν την εικόνα του «δίκαιου χωροφύλακα» που προσπαθεί να περάσει στον καθρέφτη της η κυβέρνηση και επιβεβαιώνουν ότι ασκεί πολιτική του «άκρατου αυταρχισµού», σύµφωνα µάλιστα µε τον ορισµό που η ίδια δίνει στη φράση.
 
Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή της ΛΑΡΚΟ, η οποία εδώ και χρόνια, κατά παράβαση της εθνικής νοµοθεσίας και των διεθνών συµβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα, έχει µετατρέψει σε χαβούζα τον βόρειο Ευβοϊκό, πετώντας κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατοµµύριο τόνους σκουριές που περιέχουν υδράργυρο, νικέλιο, χρώµιο και κάδµιο. Η εγκληµατική απόρριψη τοξικών αποβλήτων στη θάλασσα γίνεται µε την υπογραφή τριών υπουργών, του ΠΕΚΑ, του Υγείας και του Προστασίας του Πολίτη. Αλήθεια, γι’ αυτή την περίπτωση «σκαστής» παρανοµίας τι έχει να πει η κυβέρνηση; Γιατί δεν εφαρµόζει τον νόµο; Γιατί αδιαφορεί για το κοινωνικό σύνολο;
 
 Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του νέου σχεδίου νόµου που ετοιµάζει η τρικοµµατική κυβέρνηση για τη δήθεν «οριστική λύση» στα αυθαίρετα µε τη χορήγηση σε εκείνους που έχουν παρανοµήσει οικοδοµικών αδειών. Η «λύση» που προωθεί έρχεται σε αντίθεση µε το Σύνταγµα και πλήθος αποφάσεων και γνωµοδοτήσεων του Ανωτάτου Ακυρωτικού ∆ικαστηρίου της χώρας, του ΣτΕ.
 
Εν ολίγοις, οι «καλοί σερίφηδες» της κυβέρνησης, αυτοί οι ίδιοι που χτυπούν το χέρι στο τραπέζι δηλώνοντας ότι θα εφαρµόσουν νόµους και δικαστικές αποφάσεις, ετοιµάζονται για τη µεγαλύτερη καταστρατήγηση -«λεηλασία» της νοµοθεσίας που έχει γίνει ποτέ. Γιατί, όπως φαίνεται, στην κυβερνητική ατζέντα τού «νόµος και τάξη» δεν έχει εγγραφεί το σύνολο της νοµοθεσίας και των δικαστικών αποφά­σεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:09