22/10/2019 16:13:08
15.4.2010

Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ζητά το ΣΕΒ

Την υποβολή αιτήματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών δια του προέδρου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος, «η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καθημερινά την παραγωγική οικονομία, ενώ κινδυνεύει να κάνει ακόμα πιο επαχθές το κόστος δανεισμού μας».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ:

«Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι οι αγορές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Σήμερα, με τον ελιγμό του αιτήματος για διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ουσιαστικά ζητεί από τις αγορές μια περίοδο χάριτος. Αλλά, η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καθημερινά την παραγωγική οικονομία, ενώ κινδυνεύει να κάνει ακόμα πιο επαχθές το κόστος δανεισμού μας και, ενδεχομένως, να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή βούληση στήριξης της χώρας μας.

Ρεαλιστικότερη επιλογή θα ήταν η υποβολή αιτήματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε το χρονοδιάγραμμα επιβολής από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ διαρθρωτικών αλλαγών, που εδώ και χρόνια θα έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε υλοποιήσει.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.