search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Ξεκινούν συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων οι αγρότες

11.02.2013 07:21

Σε συμβολικό αποκλεισμό δρόμων για μία ώρα αλλά χωρίς να χρησιμοποιούν τα τρακτέρ τους προχωρούν από σήμερα Δευτέρα, οι αγρότες, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σε συμβολικό αποκλεισμό δρόμων για μία ώρα αλλά χωρίς να χρησιμοποιούν τα τρακτέρ τους προχωρούν από σήμερα Δευτέρα, οι αγρότες, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις. Να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι
«Από σήμερα και μέχρι να μας δεχτεί ο πρωθυπουργός θα κλείνουμε συμβολικά για μία ώρα, από τις 2 ως τις 3 το μεσημέρι, συγκεκριμένα κομβικά σημεία στις εθνικές οδούς και όχι μόνο. Παράλληλα θα προχωρούμε σε καταλήψεις εφοριών, καταστημάτων της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ και δημοτικών κτιρίων» λέει στα Νέα ο Χ. Αρχοντής, αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ από την ομάδα του Β. Μπούτα στη Λάρισα.
Η κυβέρνηση, πάντως, από την πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παροχές και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση κλείσιμο δρόμων με τρακτέρ. Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αποφάσεις των αγροτών, διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει την ομηρία της κοινωνίας» και χαρακτηρίζει «πολιτικές» τις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ως καθοδηγητές τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο αγροτικό μέτωπο θα εξεταστεί εντός της ημέρας στο πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Προς το παρόν, από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού προκρίνεται να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στα σημεία των μπλόκων και εφόσον ο αποκλεισμός είναι προσωρινός, να γίνει προσπάθεια για εναλλακτικές διόδους που θα επιτρέψουν την κυκλοφορία έστω και μετ’ εμποδίων.
Την Κυριακή, μετά την λήξη της τρίωρης συνεδρίασης στον κόμβο της Νίκαιας προκλήθηκε ένταση μεταξύ των αγροτών, οι οποίοι απέκλεισαν για λίγη ώρα τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και οι αγρότες «απάντησαν» με πέτρες και μπουκάλια.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:33