search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:01
MENU CLOSE

Το ΔΝΤ είναι εδώ…

16.04.2010 13:01
Το ΔΝΤ είναι εδώ... - Media

«Το ΔΝΤ είναι εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης «δεν θα αφεθούμε να βουλιάξουμε»…

«Το ΔΝΤ είναι εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης «δε θα αφεθούμε να βουλιάξουμε»…

Ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μηχανισμό στήριξης, λέγοντας ότι η ενεργοποίησή του κρίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έδειξε βούληση για να τακτοποιηθεί η χώρα, «αφού η Ελλάδα πήγαινε σούμπιτη προς το ΔΝΤ, εξαιτίας της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, που απέκρυπτε στοιχεία».

Στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός για τη ΝΔ έσπευσε να απαντήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει ότι δική του ιδέα ήταν το ‘πιστόλι του ΔΝΤ’ που ‘έσκασε’ στα χέρια του». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «ξεχνάει ότι τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην ΕΚΤ προΐστανται σοσιαλιστές και επεσήμανε πως η ΝΔ από την αρχή ήταν και παραμένει αντίθετη με το ΔΝΤ».

«Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ψάχνει για άλλοθι», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο  πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προσφύγει σε δανειστές χωρίς λαϊκή συναίνεση» και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που παραδίδεται στην υπερατλαντική δικαιοδοσία».

Nωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας το οποίο θα αποτελέσει κριτήριο για την αποκλιμάκωση  της « ψυχολογικής τρομοκρατίας» που ασκείται στην οικονομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33