search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:44
MENU CLOSE

Αναβολή για τον Ιούνιο πήραν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

12.02.2013 10:29
Αναβολή για τον Ιούνιο πήραν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ - Media

Αναβολή για τις 12 Ιουνίου πήρε η δίκη των 35 συνδικαλιστών, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν στο υπουργείο Εργασίας.

Αναβολή για τις 12 Ιουνίου πήρε η δίκη των 35 συνδικαλιστών, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν στο υπουργείο Εργασίας.
 
Παράλληλα, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης μέλη του ΠΑΜΕ για να συμπαρασταθούν στους 35 συνδικαλιστές, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ από τις 8 ώς τις 11 το πρωί.
 
Οι δρόμοι γύρω από τα δικαστήρια άνοιξαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
 
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
 
«Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους» είπε η Αλέκα Παπαρήγα από την Ευελπίδων. Με αφορμή τη δίκη, σημείωσε ότι αρχικά κατηγόρησαν τους «35» για καταστροφές και τώρα διώκονται για πλημμέλημα. Η κα. Παπαρήγα έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού από την κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε «βόμβα» τα σενάρια περί αλλαγής του νόμου για τις απεργίες.
 
Οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αρχικά κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές, γεγονός που προκάλεσε σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ. Ωστόσο, τελικά, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και διέταξε έρευνα για το ποιος διέπραξε τη φθορά ξένης περιουσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27