search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Αναδιανομές αρμοδιοτήτων…

16.04.2010 10:52
Αναδιανομές αρμοδιοτήτων... - Media

Η εμπορική ναυτιλία, οι άγονες γραμμές και η λιμενική ασφάλεια αλλάζουν χέρια και τη σκυτάλη από το υπουργείο Οικονομίας παίρνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η εμπορική ναυτιλία, οι άγονες γραμμές και η λιμενική ασφάλεια αλλάζουν χέρια και τη σκυτάλη από το υπουργείο Οικονομίας παίρνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικότερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και το «επιτελείο» του αναλαμβάνουν τη λιμενική ασφάλεια και την ποντοπόρο ναυτιλία ενώ πληροφορίες θέλουν, εν μέσω των εξελίξεων στον τομέα της τρομοκρατίας, υφυπουργός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -με γνώσεις επί θεμάτων εμπορικής ναυτιλίας- να έχει ηγετικά καθήκοντα.

Ακόμη, οι άγονες γραμμές περνούν στα χέρια του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη και η ανάπτυξη των λιμανιών και η ακτοπλοΐα παραμένουν υπό την Λούκα Κατσέλη.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα, όταν «κόλλησε» στο Μέγαρο Μαξίμου το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της Ελληνικής Ακτοφυλακής και έτσι, θεωρήθηκε πιο σωστό να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είχε ήδη υπό την σκέπη του το Λιμενικό Σώμα και το χώρο των εφοπλιστών, με απώτερο σκοπό την ενοποίησή του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εφοπλιστές έκαναν παράπονα για την Λούκα Κατσέλη και μετέφεραν τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την επιθυμία τους να αναλάβει ο δεύτερος τον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας.

Από την άλλη όμως, εν μέσω των εξελίξεων στον τομέα της τρομοκρατίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αν και είχε δει εξ αρχής θετικά την προοπτική της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της Ναυτιλίας, τώρα σκέφτεται να τις αναθέσει σε υφυπουργό, γνώστη του συγκεκριμένου τομέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:32