search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23
MENU CLOSE

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Μέργου περί κατώτατου μισθού

13.02.2013 07:15
Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Μέργου περί κατώτατου μισθού - Media

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ.Μέργου, για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ.Μέργου, για το ύψος του κατώτατου μισθού.
 
«Εύχομαι να ήταν μια γκάφα ολκής. Εάν υπάρξει, όμως και η παραμικρή υπόνοια ότι έρχεται περαιτέρω μείωση θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη» είπε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος.
 
«Έχουμε φτάσει πλέον σε επίπεδα τραγικά. Όλοι αυτοί ξεχνούν τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, με την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης και της ανασφάλιστης εργασίας» τόνισε ο κ.Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον έννομη τάξη γύρω από τους μισθούς.
 
Ο ίδιος, ωστόσο, ο κ. Μέργος έσπευσε να διαψεύσει στη συνέχεια κατηγορηματικά ότι μέσω του σχολίου του ζητούσε περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. Ειδικότερα, υπογράμμισε πως οι μισθοί στη χώρα μας «έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα» λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών, τονίζοντας ότι οι προηγούμενες δηλώσεις του συνιστούν «προσωπικές απόψεις» του ιδίου για την «ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», ενώ στην ομιλία αναλύει το «πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών».
 
Άμεση η αντίδραση και του Γ.Βρούτση: «Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός» και έτσι θα μείνει μέχρι το τέλος του προγράμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:22