search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

Όχι πώληση, αλλά ενοικίαση των νησιών

13.02.2013 13:43
Όχι πώληση, αλλά ενοικίαση των νησιών - Media

Σε αλλαγή της τροπολογίας για την πώληση δημόσιων και ιδιωτικών νησιών προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μερικές δεκάδες νησιά προς "ενοικίαση".

Σε αλλαγή της τροπολογίας για την πώληση δημόσιων και ιδιωτικών νησιών προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
Όπως ανέφερε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, στις δημόσιες νησίδες δε θα μεταβιβάζεται η κυριότητα αλλά θα δίνεται η δυνατότητα μίσθωσης σε υποψήφιους επενδυτές, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη των υπουργών Εθνικής Άμυνας και κατ' επέκταση όλων των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
 
Με βάση τη νέα αυτή διατύπωση, δεν θα υφίσταται θέμα απόκτησης εμπράγματων δικαιωμάτων υποψήφιων επενδυτών σε δημόσια νησιά.
 
Σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα έχουν εντοπισθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) συνολικά σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες, που θα μπορούσαν να ενοικιασθούν και να αξιοποιηθούν ώς τουριστικά θέρετρα.

Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο εκτελεστικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 έως 3.000.000 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη
Το Ταμείο έχει εξετάσει συνολικά 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν προχώρησε τελικά η συμφωνία για την πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά, στο σύμπλεγμα των Εχινάδων κοντά στην Ιθάκη, σε επενδυτές από το Κατάρ, αφού οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Ιθάκης, Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, γιατί έμαθαν πως το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό και δεν θα μπορέσουν να χτίσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28