search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:33
MENU CLOSE

Μέργος: «Δεν εισπράττω τρεις μισθούς»

13.02.2013 14:14
Μέργος: «Δεν εισπράττω τρεις μισθούς» - Media

Μετά την καταιγίδα που προκλήθηκε από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείο Οικονομικών περί μείωσης του κατώτατου μισθού το θέμα πήρε επιπλέον διαστάσεις με αφορμή τους μισθούς του κ. Μέργου.

Μετά την καταιγίδα που προκλήθηκε από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείο Οικονομικών περί μείωσης του κατώτατου μισθού το θέμα πήρε επιπλέον διαστάσεις με αφορμή τους μισθούς του Γιώργου Μέργου.

Η αφορμή δόθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα που μιλούσαν για τρεις μισθούς του κ. Μέργου, αλλά και από τα tweet του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη που διαψεύσθηκαν στη συνέχεια από τον κ. Μέργο.

«Είναι απολύτως λογικό να του φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ μικτά το μήνα», σχολίασε στο Τwitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο και τη δήλωσή του περί μείωσης του κατώτατου μισθού. 

Απαντώντας ο κ. Μέργος καταλογίζει στον κ. Παπαδημούλη λαϊκισμό και επισημαίνει πως δεν λαμβάνει τον μισθό του καθηγητή, αφού υπήρχε αναστολή των καθηγητικών του καθηκόντων.

Τι απαντά ο κ. Μέργος:

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων. Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης «ανακάλυψε» ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη.
 
Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων.
 
Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε».
 
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γ. Μέργου και κυβέρνησης
 
"Η κυβέρνηση που τώρα διαψεύδει τον κ. Μέργο για τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού, όπως έκανε και τις προηγούμενες ημέρες με τις δηλώσεις του κ. Βρούτση,  παριστάνει με περίσσιο θράσος ότι ξεχνά σε τι ακριβώς έχει δεσμευτεί με το μνημόνιο.   Τουλάχιστον ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΟΙΚ είναι πιο ειλικρινής ως προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις μύχιες κυβερνητικές προθέσεις", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό.
 
"Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων,  η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, και κατά 32% για τους νέους, είναι μόνο η αρχή. Να υπενθυμίσουμε στους κυβερνητικούς εταίρους που μάλλον το έχουν ξεχάσει ότι η περαιτέρω μείωση των μισθών και η εξομοίωσή τους στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, όπως και η επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συνιστούν ρητούς μνημονιακούς στόχους. Εξάλλου, η αυριανή κατάργηση 42 κλαδικών συμβάσεων που αφορούν πάνω από 600.000 εργαζομένους οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων. Το γεγονός δε ότι από 1η Απρίλη ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου μας προϊδεάζει ότι τα εξοντωτικά  μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια θα γίνουν σύντομα και κυβερνητικές αποφάσεις", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
"Μόνο ο λαός μπορεί να τους σταματήσει. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να είναι μια ισχυρή, μαζική και ενωτική απάντηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Προβλέπεται μείωση του κατώτατου μισθού"
 
«Η αναδίπλωση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Μέργου δεν πείθει κανέναν αφού στο νέο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται ρητά η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, όπως επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ‘ανθύπατος’ Όλι Ρεν» αναφέρει σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μέργου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:32