search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:40
MENU CLOSE

Πιο «ανταγωνιστικό» κατώτατο μισθό ζητά ο Όλι Ρεν…

13.02.2013 14:43
Πιο «ανταγωνιστικό» κατώτατο μισθό ζητά ο Όλι Ρεν...
  - Media

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με αφορμή το ύψος του κατώτατου μισθού με τον υπουργό Οικονομικών να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την γραπτή απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση ευρωβουλευτών.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με αφορμή το ύψος του κατώτατου μισθού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την γραπτή απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν.
 
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή (ΣΥΡΙΖΑ) και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι για το 2014 προβλέπεται «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό», με στόχο «να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και ότι «οι κοινωνικοί εταίροι  θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση».
 
Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία καθώς όπως υποστηρίζει, από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει «με σαφήνεια» ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά  να μειώσει τον κατώτατο μισθό από το 2014.
 
Απαντώντας στον κ. Χουντή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλά για «άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού»
 
Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας διαψεύδει τον κ. Χουντή και υποστηρίζει ότι η απάντηση του Επιτρόπου αναφέρεται ξεκάθαρα σε «αναθεώρηση» και όχι σε μείωση του κατώτατου μισθού που δήθεν έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο μνημόνιο.
 
Ο κ. Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο.
 
Ο κ. Ρεν δεν είπε τίποτε καινούριο, απλά επανέλαβε στην απάντησή του, όλο το πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής του μηχανισμού του κατώτατου μισθού. «Λυπούμαστε εάν αυτό χαλάει τα σχέδια και τις προσδοκίες ορισμένων», καταλήγει ο κ. Στουρνάρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:39