search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος υπαλληλίσκος ο Όλι Ρεν

14.02.2013 08:15
Βαρουφάκης: Ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος υπαλληλίσκος ο Όλι Ρεν - Media

Με ιδιαιτέρα σκληρή γλώσσα μίλησε κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει την αναθεώρηση του προγράμματος.

Με ιδιαιτέρα σκληρή γλώσσα μίλησε κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει την αναθεώρηση του προγράμματος.

«Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους» είπε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Έχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται» ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης ερνημεύοντας τη στάση του Επιτρόπου που δήλωσε πως το Ελληνικό πρόγραμμα είναι «απόλυτα σωστό».

«Η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο» σημείωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές αφού τα χρήματα της δόσης θα τα πάρουμε για να ξεπληρώσουμε τους ίδιους τους εταίρους.

«Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Το video είναι από το enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:40