search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Επεισόδια στην κατάληψη στο γραφείο του Μέργου

14.02.2013 08:39
Επεισόδια στην κατάληψη στο γραφείο του Μέργου - Media

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των ΜΑΤ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν τα καταλάβουν συμβολικά το γραφείο του γ.γ. του υπουργείου οικονομικών Γ. Μέργου διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του περί υψηλού κατώτατου μισθού. Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τραυματισμό του βουλευτή Κώστα Μπάρκα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των ΜΑΤ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν τα καταλάβουν συμβολικά το γραφείο του γ.γ. του υπουργείου οικονομικών Γ. Μέργου διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του περί υψηλού κατώτατου μισθού. 

Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, που προχώρησαν και σε χρήση χημικών.

Ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί στο πόδι και το κεφάλι. 

«Δείξαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες και, χωρίς να μας πουν τίποτα, άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας κλοτσάνε, να μας βρίζουν, να μας χτυπάνε με γροθιές. Μας έριξαν κάτω, έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, χωρίς να πουν τίποτα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Κ.Μπάρκας, σημειώνοντας ότι κινηθούν νομικά. 

«Είναι σαφές ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πλήρης καταστολή σε οποιαδήποτε διεκδίκηση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων» συμπλήρωσε.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διπροσωπία. «Η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας. Η διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν πανό, με συνθήματα: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».
 
Σε ανακοίνωσή τους, οι νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  αναφέρουν πως «Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
 
 Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται «Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων»
 
«Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19