12/07/2020 06:32:34
17.4.2010

Όχι «μαγκιές» με τον Βοτανικό

 Όχι «μαγκιές» με τον Βοτανικό - Media

Καλά έκανε η υπουργός Περιβάλλοντος και δεν κατέθεσε στη Βουλή τη νέα ρύθμιση για την ανάπλαση στον Βοτανικό και την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ, αλλά καλά θα κάνουν, επίσης, εκεί στην Αμαλιάδος να ξαναδούν με προσοχή τα σχέδια γιατί «μπάζουν» νερά και δεν πρόκειται να περάσουν από τον «κάβο» του ΣτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τίνα Μπιρμπίλη δεν κατέθεσε τη ρύθμιση μετά τις ενστάσεις που κατέθεσε η πλευρά Παναθηναϊκού, ενστάσεις που οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν εκ νέου.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαφωνούν κάθετα σε δυο ζητήματα.

Το πρώτο είναι η χωροθέτηση του πάρκινγκ, η οποία έχει συνδεθεί με το υπόγειο πάρκινγκ που θα δημιουργηθεί στο εμπορικό κέντρο Βωβού, αφού φοβούνται ότι εάν γίνει προσφυγή κατά της χωροθέτησης του εμπορικού κέντρου θα μπει στον «πάγο» και η κατασκευή του γηπέδου.

Η δεύτερη σοβαρή ένσταση αφορά στη διάταξη που προβλέπει ότι το γήπεδο στη Λεωφόρο θα κατεδαφιστεί μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η ομάδα ζητά η κατεδάφιση να γίνει μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου στο Βοτανικό με αυτονόητες ανησυχίες.

Το μέγα θέμα, όμως, για το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ότι και το τελευταίο σχέδιο ανάπλασης κινδυνεύει να φάει «πόρτα» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού διατηρεί το εμπορικό κέντρο Βωβού, χρήση που έχει ήδη άπαξ απορριφθεί και με νέα απόρριψη ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μεγαλύτερη περιπέτεια.

Το θέμα είναι τι ζόρι τραβάνε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και προτίμησαν να «εξαφανίσουν» από τη διπλή ανάπλαση το γήπεδο μπάσκετ και το δημοτικό κτίριο και να αφήσουν το εμπορικό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.