search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:01
MENU CLOSE

Γενετικό υλικό συνδέει τους συλληφθέντες της Κοζάνης με παλαιότερες υποθέσεις

14.02.2013 12:39
Γενετικό υλικό συνδέει τους συλληφθέντες της Κοζάνης με παλαιότερες υποθέσεις - Media

Εμπλοκή σε παράνομες πράξεις των τριών εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης αποκάλυψε η εργαστηριακή εξέταση σε δείγμα του γενετικού τους υλικού.

Εμπλοκή σε παράνομες πράξεις των τριών εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης αποκάλυψε η εργαστηριακή εξέταση σε δείγμα του γενετικού τους υλικού.
 
Επίσης, το DNA τους ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί στο παρελθόν σε γιάφκες και διαμερίσματα – κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο DNA τους προέκυψαν τα εξής:
 
Γενετικό υλικό του Γιάννη Μιχαηλίδη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:
1. πιστόλι, μάρκας GLOCK το οποίο είχε κατασχεθεί στην περιοχή της Πεύκης, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου στις 18 Μαΐου 2011.
2. πειστήρια  που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό, το οποίο είχε νοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 5 Μαΐου 2011.
3. πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου στις 14 Μαρτίου 2011 και σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα.
 
Γενετικό υλικό του Δημήτρη Πολίτη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:
1. καπέλο το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας στις 28 Νοεμβρίου του 2012.
2. πειστήρια  που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό.
3. πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 14 στον Ταύρο στις 13 Ιανουαρίου 2011,  στο διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας Βόλου, στο διαμέρισμα της Σαπφούς στην Καλλιθέα και σε οικία στο Πόρτο Ράφτη, που χρησιμοποιούσαν ως κρυσφήγετο άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία συνελήφθησαν στις 14 Μαρτίου 2011.
 
Γενετικό υλικό του Νίκου Ρωμανού ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:
1. πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού – εμπρηστικού μηχανισμού σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο στις 27 Ιουνίου 2009.
2. πειστήρια  που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα στο διαμέρισμα του Κολωνού
3. πειστήρια που είχαν κατασχεθεί, μετά από έρευνες στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:00