search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:16
MENU CLOSE

Στηρίζει Deutsche Welle, όχι Euronews

16.02.2013 22:00
oldphotospod_1402_030_cmyk1360847938.jpg

Μια εβδομάδα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εκλήθη σε απολογία η διοίκηση της ΕΡΤ μετά την καταγγελία – προσφυγή του Euronews ότι παρανόμως έριξε το δορυφορικό σήμα από τις ελεύθερες συχνότητές της.

Μια εβδομάδα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εκλήθη σε απολογία η διοίκηση της ΕΡΤ μετά την καταγγελία – προσφυγή του Euronews ότι παρανόμως έριξε το δορυφορικό σήμα από τις ελεύθερες συχνότητές της. «Έχουμε το δικαίωμα να εκπέμπουμε τα δορυφορικά σήματα, όχι την υποχρέωση», ήταν το επιχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης προς τα μέλη του Συμβουλίου. Δήλωση που επιβεβαιώνει με ξεκάθαρο τρόπο πως η διοίκηση της ΕΡΤ εκτελεί πολιτικές εντολές όσων δεν θέλουν το Euronews – συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – να εκπέμπει ελεύθερα και στην ελληνική γλώσσα. Γιατί την ίδια ώρα η ΕΡΤ, χωρίς να είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου, όπως υποστηρίζει, αναμεταδίδει ελεύθερα το πρόγραμμα της Deutsche Welle της Γερμανίας, του TV 5 της Γαλλίας και επί πληρωμή του BBC της Αγγλίας. «Δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ Euronews και ΕΡΤ», ήταν το δεύτερο επιχείρημα της διοίκησης. Στο ερώτημα όμως πως η ΕΡΤ είναι μέτοχος του Euronews, άρα και εκ του καταστατικού της εταιρείας υποχρεωμένη να το αναμεταδίδει, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι εκπρόσωποι της δημόσιας τηλεόρασης δεν είχαν να δώσουν κάποια απάντηση.

Η τακτική της ΕΡΤ και η στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να ρίξει το σήμα του Euronews επειδή ενοχλεί η ελληνική εκδοχή του στην κάλυψη της πολιτικής επικαιρότητας εκθέτει την Ελλάδα. Είναι σαν να εμπλέκεται η ΕΡΤ στις αντιθέσεις του γαλλογερμανικού άξονα και να παίρνει σαφώς θέση υπέρ της Γερμανίας! Είναι γνωστό εξάλλου το ενδιαφέρον, ειδικά της Γαλλίας, για την εκπομπή του Euronews στην Ελλάδα. Στα ερωτήματα όμως που έθεσε η γαλλική πρεσβεία στη διοίκηση της ΕΡΤ η απάντηση ήταν: «Δεν ξέρουμε, δεν γνωρίζουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00