search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:35
MENU CLOSE

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει ότι υπερψήφισε την τροπολογία για την «ενοικίαση» των νησιών

14.02.2013 15:14
Επίσπευση της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ ζητούν οι ανακρίτριες
 - Media

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τηλεγράφημα του Aθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές της υπερψηφίσαν το άρθρο για τη μίσθωση νησιών που ανήκουν στο δημόσιο.

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τηλεγράφημα του Aθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές της υπερψηφίσαν το άρθρο για τη μίσθωση νησιών που ανήκουν στο δημόσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεχίζεται η ψευδολογία και η λάσπη: τώρα λένε ότι υπερψηφίσαμε το άρθρο για τις βραχονησίδες!
Μία ψευδής είδηση κυκλοφόρησε προ ολίγου στα μέσα ενημέρωσης, με πηγή το ΑΠΕ (Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων). Πιο συγκεκριμένα διαδόθηκε ότι η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για την πολυετή μίσθωση δημοσίων νησίδων. Στην πράξη μιλάμε για εκχώρηση εθνικού εδάφους και στην απόφαση αυτή αντέδρασε δυναμικά η Χρυσή Αυγή. ΟΙ 18 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!
Ένα ακόμη… "λάθος" όμως του ΑΠΕ έδωδε τη δυνατότητα σε μπολσεβίκους και αριστερούς προπαγανδιστές να ξεσαλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής. Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως αυτοί που έδωσαν διαστάσεις στην εν λόγω ψευδή είδηση ήξεραν ασφαλώς την αλήθεια, καθώς έχουν άμεση πρόσβαση στους παράγοντες των αριστερών κομμάτων (left.gr). Την ευκαιρία δεν έχασε ούτε "Το Ποντίκι" του Δελατόλα, το blog του Ζούγκλα, αλλά και όλοι όσοι τρέφουν μίσος κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
Αναμένουμε την άμεση διάψευση της ψευδούς είδησης από όλους όσους την διέδωσαν και την αποκατάσταση της αλήθειας.»
 
Ακολουθεί το αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, με ώρα 14:28:
«Με 166 «ναι» στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- EKM, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων. «Όχι» στην τροπολογία ψήφισαν 84 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΚΚΕ) ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης.
   Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης, κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.
   Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στο Σώμα ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις», δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων»».

Και το διορθωμένο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, με ώρα 17:14:
«Με 166 «ναι», στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων.
Σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών, «όχι» στην τροπολογία ψήφισαν 84 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΚΕ) ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης. Από τους εννέα βουλευτές των ΑΝΕΛ, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, την τροπολογία υπερψήφισαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ραχήλ Μακρή και η Μίκα Ιατρίδη, ενώ καταψήφισαν οι Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάννα, Νότης Μαριάς, Γιώργος Νταβρής και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας, αλλά μίσθωσης κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στο Σώμα ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις», δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26